KezdőlapHírekPletykaMediaTek procis Xiaomi tűnt fel a Geekbench oldalán, lehet lesz Redmi 5X?

MediaTek procis Xiaomi tűnt fel a Geekbench oldalán, lehet lesz Redmi 5X?

Nagyon régóta letett már a Xiaomi az MTK processzorokról, a Snapdragon családhoz mérten kissé döcögősek, nem tudtak(akartak) Android alapot frissíteni rá és még sorolhatnám az okát. Már korábban volt pletyka egy MTK procis új Xiaomi telefonról, aminek sokan nem örültek.

A Xiaomi Cereus kódnévre hallgató telefonjának a GeekBench oldala szerint MediaTek ARM MT6765 alkotja a szívét, 3GB RAM-ot tartalmaz és Android 8.1.0 alapú rendszer van rajta. A SoC egy jó kérdés, mivel a gyártó weblapján még nem szerepel, de 8 magos, 2GHz olyan rossz nem lehet. A pletykák szerint a Helio P60 12nm technológián alapuló gyártásához hasonló lesz az új processzor, így egy csúcskategória szintjét elérő olcsóbb kiszereléssel találkozhatunk.

Viszont a Geekbench oldalán ugyan ez a SoC már 2,3GHz órajellel szerepelt, szóval nem tudni, hogy melyik lesz a végleges. Erről a Xiaomi telefonról más pletykákban olyat is olvashatunk, hogy nem a Redmi 5X várható, hanem a következő sorozat legkisebb tagja, a Redmi 6A jöhet. De a Redmi 6A mellett nem sok érvek szólnak, a Redmi 5A még csak 4 hónapos, így ennek lecserélése még túl korai lenne és a Redmi 4X még nem kapott utódot.

Azon sem lepődnénk meg, hogy 25-én az Mi 6X mellett fog bemutatkozni, hisz a Redmi 4X is több mint egy éve került forgalomba, így épp itt az ideje folytatni a Redmi X sorozatát.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img