- Hirdetés -
()

A Helio X20 és X30 chipek meggyőző teljesítményt nyújtottak, melyet több kínai gyártó is alkalmazott saját, felső kategóriás mobiljaiban. Ennek ellenére több nagyobb kínai gyártó inkább a Qualcomm megoldásait részesítette előnyben, ahogy a Xiaomi is 2017-ben. Tavaly ugyanis egyetlen okostelefonban sem MTK SoC-t szerelt a gyártó, csupán a Mi Pad 3-ba.   A csökkenő kereslet hatására 2018-ra a MediaTek felhagyott a zászlóshajó chipset szegmensével, és most a prémium középkategóriás chipek gyártására összpontosít. A vállalat nemrégiben bejelentette a Helio P60-at, és még egy pár chipsetet középkategóriás okostelefonok számára. Úgy tűnik, hogy a Helio P60 meggyőző tudásával, és kedvező árával több gyártót érdeklődését is felkeltette. A chipset először az OPPO R15 okostelefonban használják, melyet április 1-jén kezdenek értékesíteni Kínában. Kiszivárgott adatok alapján lehet rá esély, hogy a Xiaomi az év második negyedévében alkalmazni fogja  a Helio P60 lapkakészletet egy okostelefonjában. Csak nem dobták a Surge S2-t?

A hírek egy tajvani beszállítótól származnak, és azt is megtudtuk, hogy a Vivo is Q2-ben tervezi egy Helio P60-as lapkával szerelt okostelefon elindítását. Ez mindenképpen pozitív a MediaTek-nek, tekintve, hogy az OPPO, a Vivo és a Xiaomi trió a Top3 kínai telefongyártó. Így a várható kereslet jelentős lehet a processzorai iránt. Csak az OPPO rendelkezik azzal a potenciállal, hogy újból fellendítse az MTK forgalmát, tekintve hogy az R sorozat a legnépszerűbb modelljük. A Lenovo VP nemrégiben demózott egy Helio P60-as okostelefont, de Meizu telefon is érkezik Helio P60-nal. Ennek eredményeként azt feltételezik, hogy a MediaTek második negyedéves bevétele meghaladhatja a 60 milliárd USD-t. Érdemes megjegyezni, hogy a Helio P70-et, a MediaTek másik, 12nm-es chipsetjét a Xiaomi szintén használhatja majd 2018-ban.

A 4. sorban a Xiaomi.

A MediaTek Helio P60 a TSMC 12 nm-es FinFET node-jára épül, amely 15%-kal csökkenti az energiafogyasztást a 14nm-es chipekhez képest. A 2,0 GHz-es órajelű octa-core chip 4 Cortex A73 magot használ, és 4 Cortex-A53 magot, amelyek szintén 2,0 GHz-en üzemel. Új, 800 MHz-es Mali-G72 GPU-val is büszkélkedhet, amely a Mediatek állítása szerint 70%-kal erősebb az előző generációs P-sorozaténál. A többi chip gyártóhoz hasonlóan a MediaTek egy olyan dedikált adatfeldolgozó egységet is tartalmazott, (melynek neve NeuroPilot) amely az AI-vel kapcsolatos feladatokat külön kezeli az eszközön. Ez kétszer hatékonyabb, mint a GPU használata, és feldolgozási teljesítménye 280GMAC/s. A NeuroPilot olyan feladatokat kezel, mint a mély-tanuló arcérzékelés, az objektum, és a jelenet azonosítása, a valós idejű szépítés, és az AR/MR gyorsulás. A chipset támogatja a kettős kamerát (max. 24MP-es és 16 MP-es szenzorokkal), vagy egy 32MP-es szenzor vezérlését.
Vajon jó döntés visszatérni az MTK SoC-re, vagy maradjon csak a Snapdragon család? Kommentben írjátok meg véleményeiteket.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -