Twitter-ügyekben rendkívül jól értesült névtelen források hétfőn szivárogtatták ki, hogy Jack Dorsey, a Twitter társalapítója lemond vezérigazgatói posztjáról. Nem sokkal később a cég közleményben hivatalosan is megerősítette a lemondást. 

Átadja a vezérigazgatói posztot Jack Dorsey, utódja Parag Agrawal lesz, aki 2011-ben csatlakozott a céghez szoftvermérnökként, majd 2017-ben technológiai igazgató lett. „Úgy döntöttem, hogy elhagyom a Twittert, mert a cég készen áll arra, hogy ne az alapítója vezesse” – mondta Dorsey közleményében. „Mélyen bízom Paragban, a Twitter vezérigazgatójában. Az elmúlt 10 évben végzett munkájával rászolgált a bizalomra. Mélységesen hálás vagyok ügyességéért, szívéért és lelkéért. Itt az ideje, hogy vezetővé váljon.” Az egykori vezérigazgató úgy tervezi, hogy a következő hat hónapban még a Twitter igazgatótanácsában marad, hogy segítsen az átállásban, mielőtt teljesen elhagyná a céget.

Jack Dorsey az elmúlt hat évben a Twitter mellett vezette a Square nevű, elektronikus fizetéssel foglalkozó technológia céget is. Az Engadget információ szerint a részvényesek 2020-ban már jelezték, szeretnének egy olyan embert látni a Twitter élén, aki csak a közösségi platform ügyeivel foglalkozik.

 „Ez persze nehéz volt a számomra. Nagyon szeretem ezt a céget, a társaságot, mindannyiótokat. Szomorú vagyok és egyszerre boldog is. Nem sok olyan cég van, amelyik megugorja ezt a szintet, és nem sok alapító választja a cégét a saját egója helyett. Tudom, hogy ez volt a jó lépés” – üzente Dorsey a munkatársainak egy e-mailben.