El Salvador kormánya még nagyobb hangsúlyt fektetne a kriptovalutára, ezért megépítik a világ első bitcoin-városát, ahol minden a kriptovalutákról szól majd. 

El Salvador azt tervezi, hogy Bitcoin várost épít egy vulkán tövében, a projektet pedig kezdetben bitcoin alapú kötvényekkel fogja finanszírozni – jelentette be Nayib Bukele, El Salvador elnöke. „Bitcoin City” a Fonseca-öböl mentén, a La Unión és a Conchagua között található vulkán mellett épülne meg. A nem mindennapi terv része, hogy a vulkán által termelt geotermikus energia biztosítaná a város energiaellátását.

Bukele elmondása szerint Bitcoin City-ben lakónegyedek, kereskedelmi területek, szolgáltatások, múzeumok, szórakozóhelyek, bárok, éttermek, repülőtér, kikötő és vasút is lenne, a város maga pedig pénzérme alakú lenne. Különlegesség továbbá, hogy az elképzelt városban az áfa kivételével semmilyen adót nem kellene fizetni.

El Salvador szeptemberben a világon elsőként tette hivatalos fizetőeszközzé a bitcoint, ami azt jelenti, hogy az országban a dollár mellett immár bitcoinban is fel lehet tüntetni a termékek árát, továbbá az adót is lehet kriptovalutával rendezni.

Nayib Bukele salvadori elnök régóta készült már a kriptovaluta bevezetésére, elmondása szerint ugyanis a kriptovaluta elfogadása az ország javát szolgálja, többek között segít, hogy a külföldön dolgozók könnyen tudjanak pénzt utalni a szeretteiknek. A kritikusok szerint azonban a kriptopénz nagyobb teret enged a korrupciónak, valamint inflációt és instabilitást hoz az egyébként is nehéz helyzetben lévő közép-amerikai országba.