KezdőlapHírekÉvente 300.000 elektromos autót gyártana a Xiaomi

Évente 300.000 elektromos autót gyártana a Xiaomi

Az pekingi gazdasági és technológiai fejlesztési zóna Igazgatási Bizottsága és Xiaomi Technology aláírták az “együttműködési megállapodás” a két fél között. A dokumentumból kiderül, hogy a Xiaomi Automotive a pekingi gazdasági fejlesztési övezetben telepedik le. Itt kezdi el a cég a Xiaomi elektromos autót gyártani, két ütemben.
A Xiaomi Automotive projekt magában foglalja a központ, az értékesítési iroda, valamint a kutatás-fejlesztési központ felépítését Peking ezen területén. Ezért a cég egy komplett üzemet épít fel azzal a céllal, hogy évente 300.000 járművet állítson elő két ütemben. Amint az autók legördülnek a futószalagról, elérik a tömeggyártást.

A Pekingi Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Zóna (BETD), közel 30 éves fejlesztés és építkezés után nagy fontosságú iparágat alkotott. Négy vezető iparág van a következő generációs információtechnológiában, a csúcskategóriás autókban és az intelligens, új energetikai autókban, a biotechnológiában és az egészségügyben, valamint a robotikában és az intelligens gyártásban.

Az idei év első három negyedévében a pekingi gazdasági és technológiai fejlesztési övezet 193,48 milliárd Jüan (9.764 milliárd Ft) regionális GDP-t ért el, ami 38,8%-os éves növekedést jelent. A teljes ipari termelés értéke 424,36 milliárd Jüan (21.416 milliárd Ft), ami 32%-os éves növekedést jelent. A négy nagy iparág teljes ipari termelési értéke 403,74 milliárd jüan (20.375 milliárd Ft) volt, ami 33,0%-os éves növekedést jelent.

A BETD az egész régió erejét felhasználva garantált szolgáltatásokat nyújt a Xiaomi autóipari projektjéhez. Ezenkívül elősegíti a projekt korai elindítását, hogy a lehető leghamarabb lehetővé tegye a gyártást.

Lei Jun elmondta, hogy a Xiaomi előrehaladása az elektromos autót terén és a csapat munkája messze felülmúlta a várakozásait. Az első Xiaomi autó hivatalosan sorozatgyártása várhatóan 2024 első felében várható.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek