KezdőlapHírekMediaTek telefon bootloader nyitás azonnal!!!

MediaTek telefon bootloader nyitás azonnal!!!

Mióta a Xiaomi minden telefonján gyárilag zárta a bootloadert, azóta eléggé körülményessé tette annak nyitását. Első sorban adataink biztonsága érdekében, másod sorban a keleti belpiacos telefonok kamu global rommal való értékesítését meggátolni. Hát elég jól sikerült mind a kettő. De ha nem akarsz várni, hogy leteljen a minimum 1 hét és MTK procis telefonod van (Xiaomi, Redmi, Poco), akkor itt a megoldás!

Mediatek
A bootloader nyitása macerás és teljes törléssel, adatvesztéssel jár. A következő módszer viszont nem, csak egyszerűen kinyitja és kész. Ehhez viszont némi tudás azért nem árt, mint tömörített fájlok kezelése, parancssor ismerete, Windows ismeret, stb. Ja igen, kell egy PC vagy laptop, melyen Windows fut.

MediaTek telefon bootloader nyitása

  • Először is töltsd le a gépedre a nyitó csomagot ide kattintva
  • Csomagold ki a zip fájlt, leginkább a C:\ meghajtó gyökerébe a legjobb, de bárhova jó, amelynek elérési útjában nincs különleges karakter, mint ékezetes és szóköz.
  • Telepítsd a MTK illesztőprogramot, a Driver mappában található “cdc-acm.inf” fájlra klikkelj jobb egérgombbal és válaszd a telepítés menüpontot
  • Telepítsd az UsbDk-t (USB Development Kit), ha 32 bites a Windows, akkor a “UsbDk_1.0.22_x86.msi”, ha pedig 64 bites a Windowsod, akkor a “UsbDk_1.0.22_x64.msi” fájlra duplán kattintva
  • Indítsd újra a számítógéped
  • Kapcsold ki a telefonod
  • Indítsd el a “UnlockBootloader.bat” fájlt
  • A kikapcsolt telefonon tartsd nyomva a HANGERŐ LE gombot és csatlakoztasd a számítógéphez (lehetőleg alaplapi aljzatba)
  • Ha minden jól ment és végzett, akkor ezt fogod látni:
  • Most már nyitva van a bootloadered és mehet fel egy sokkal jobb rendszer, mint a global MIUI…

Előfordulhat, hogy nem a HANGERŐ LE gombot kell lenyomnod, hanem a FEL gombot, mint Redmi Note 8 Pro esetén. Ha vissza akarod zárni, akkor csak egyszerűen indítsd el a “LockBootloader.bat” fájlt, mint nyitáskor. Erősen javasolt a művelet előtt biztonsági mentést végezni és gyári romot letölteni, ha beütne valami probléma. Emellett semmilyen felelőséget nem vállalunk, ha a fent említett módszerrel téglázod a telefonod!

KIZÁRÓLAG CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek