Egy szemfüles Reddit-felhasználónak meglehetősen érdekes dolgot sikerült kiszúrnia a Google Térképen: egy B2-es lopakodó nehézbombázót. 

Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó alkalom, hogy egy internetező szokatlan, rémisztő vagy épp rejtélyes dologra bukkan a Google Térkép nézegetése közben. Sok mindent találtak már az évek folyamán a térképes szolgáltatásban, a kazahsztáni pentagrammáktól elkezdve az új-zélandi ufóig, és most úgy tűnik újabb érdekes felfedezést tett egy redditező.

A TechRadar értesülései szerint az amerikai Missouri államban talált repülőgép egy B-2 Spirit lopakodó nehézbombázó, amely 1010 kilométer/órás sebességgel is képes közlekedni. Az eset azért is különleges, mert ezeket a gépeket rendkívül nehéz észlelni, a lopakodó technológia célja ugyanis az, hogy a repülőgép még azelőtt, vagy akár anélkül támadhasson, hogy az ellenség észlelné. Hogy mi lehetetett a repülőgép pontos célja, és honnan hová tartott arról természetesen nem tudni.

google térképen lopakodó
Fotó: Google Térkép/ Reddit

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy lopakodó járműre bukkannak a Google Térképen, viszont most először találtak olyat, amelyiket repülés közben sikerült elkapni.

Nemrégiben egy titokzatos ódon épületet is felfedeztek a berlini Schönefeld repülőtéren, amely első ránézésre teljesen indokolatlanul áll a reptéren található zöld terület kellős közepén. A kommentelők egy része szerint az ódon épület egy régi rendőrőrs lehet, mások azonban úgy vélték, hogy a Luftwaffe egyik bázisa látható a felvételen.