- Hirdetés -

Rejtélyes régi épületről indult vita a Redditen, miután több felhasználó is azt állította, hogy a Google Térkép műholdképes nézetében talált létesítmény a Luftwaffe tulajdona volt a második világháború alatt.

Az utóbbi években számtalanszor bukkantak már különös, furcsa és megmagyarázhatatlan jelenségekre a Google Térképen, ezúttal egy titokzatos régi épület mozgatta meg az internetezők fantáziáját. A legújabb sztoriért a berlini Schönefeld repülőtérre kell elutaznunk, itt bukkant rá az egyik Reddit-felhasználó az igencsak különös épületre, amely első ránézésre teljesen indokolatlanul áll a reptéren található zöld terület kellős közepén.

google térkép luftwaffe
Fotó: Google Maps

A fórumozók jó szokásukhoz híven újabbnál újabb ötletekkel álltak elő, sokan igyekeztek megfejteni a titokzatos épület rejtélyét. A kommentelők egy része arra jutott, hogy az ódon épület egy régi rendőrőrs lehet, mások szerint a Luftwaffe egyik bázisa látható a felvételen. Olyan felhasználó is akadt, aki szerint a szóban forgó épület a Generals Hotel, ami 1947 és 1950 között épült, és az állami vendégek elszállásolására szolgált.

Az egyik fórumozó pedig így nyilatkozott: „2018-tól 2020-ig a Berlin Schönefeldben dolgoztam, és emlékszem, egyszer valaki azt mondta, hogy rendőrőrsnek használták, sőt még néhány rendőrjárművet is láttam, amelyek az épületnél parkoltak.”

Hogy kinek van igaza, azt egyelőre nehéz lenne megmondani. A reptér a cikk írásának pillanatáig nem reagált a feltevésekre, így továbbra is a kommentelők fantáziájára van bízva, mi lehet a régi, titokzatos épület története.

- Hirdetés -