KezdőlapHírekKimaradások voltak a Slack, Hulu, Imgur szolgáltatásokban

Kimaradások voltak a Slack, Hulu, Imgur szolgáltatásokban

A héten már nem először fordult elő, hogy nagyobb nevek szolgáltatásai álltak le, vagy működtek részlegesen: ezúttal a Slack, a Hulu és az Imgur volt érintett többek közt.

A centralizáció hátránya, hogy könnyen ki lehet húzni a talajt a dependensek lába alól: így történt ez most is. Az Amazon adatközpontjában bekövetkezett áramkimaradás miatt voltak elérhetetlenek a fent említett szolgáltatások, illetve egyéb, Amazon Web Servicest (AWS) használó platformok.

A héten már nem ez az első eset, a Cloudflare is kimaradásokat tapasztalt nemrég.

Nem az első, és nem is az utolsó: lesznek kimaradások

Egyre inkább a felhőbe költöznek a szolgáltatók. A felhőről pedig tudjuk, hogy nem más, mint valaki más számítógépe. Így amikor azt a “mást” valamilyen kimaradást okozó tényező érinti, akkor az attól függő szolgáltatások is leállhatnak megfelelő redundancia hiányában.

Persze megvannak ennek a megoldásnak az előnyei is. Például, hogy nem kell egy szerverkezelésre szakosodott csapatot fenntartani, illetve, skálázhatóbb, és könnyebben menedzselhető az infrastruktúra.

Azonban, ha az Amazonnál, vagy, hogy másokat is említsünk, a Google-nél vagy a Microsoftnál gubanc van, akkor a fél internet leállhat, aminek komoly kockázatai lehetnek. Márpedig, a tapasztalat azt mutatja, hogy időről időre gubanc az van.

Amit ebből le lehet vonni következtetésként: ha nem működik egy kedvenc szolgáltatásod, és egy másik sem működik, nem kizárt, hogy a nagyok készülékében van a hiba.

Illetve talán, hogy nem jó az, ha mindent felteszünk egy lapra – vagy, egy felhőbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek