Az Amazon több mint egy tucat új kütyüt jelentett be, köztük az Astro névre keresztelt guruló otthoni robotot, ami amellett, hogy zenét játszik és válaszol, ha kérdezzük, még a házat is szorgos kutyaként őrzi. 

A tegnap bejelentett Amazon Astro a vállalat első olyan robotja, amelyet kifejezetten otthoni használatra fejlesztettek ki. Astro ugyan nem képes főzni és takarítani, de cserébe figyelmeztet, ha bekapcsolva hagytuk a tűzhelyet, és jelzést küld, ha valaki belépett a házba.

A kerekeken guruló robotot különféle szenzorokkal, kamerával, mikrofonnal és egy nagyméretű képernyővel szerelték fel, sőt megkapta a cég digitális asszisztensét, Alexát is. A robot saját mesterséges intelligenciával is rendelkezik, így bizonyos dolgokat önállóan is képes ellátni, és mivel felismeri és kikerüli az elé kerülő tárgyakat, a lakásban is biztosan tud közlekedni.

Mivel a robot kompatibilis a Ring nevű biztonsági rendszerrel, ha valami szokatlan eseményt tapasztal (például üvegcsörömpölés, vagy a szén- monoxid/füstjelző jelzése), akkor az eseményt képes rögzíteni a Ring-fiókban. A szerkentyű fején egy kihúzható periszkópos kamera is helyet kapott, amely abban az esetben lehet hasznos, ha ellenőrizni kívánja, hogy a gazdája bekapcsolva hagyta-e főzőlapot, miután elment otthonról.

A tervek szerint az Amazon Astro még az idén piacra kerül, és körülbelül 1000 dolláros áron, azaz nagyjából 310 ezer forintért lesz kapható.