KezdőlapTermékekAkciókHét Xiaomi ajándék, ami figyel egészségünkre

Hét Xiaomi ajándék, ami figyel egészségünkre

Szeretné tudni, mennyire tiszta otthona levegője vagy a csapból folyó víz? Szeretné tisztábbá tenni? Tudatosabban figyelné egészségi állapotát? A Xiaomi a telefonokon és tech-kütyükön kívül számos olyan okos eszközt kínál, amik kényelmesebbé teszik otthonát, és segítségükkel könyebben őrizheti meg egészségét is. Most hét ilyen berendezést ajánlunk.

1. Légminőség érzékelő

Egyre többünkben tudatosul, hogy a városokban – sokfelé vidéken is, főleg a téli időszakban – rossz a levegő. A többek között a közlekedési eszközök és a fűtés okozta szennyezések azonban nem állnak meg a lakásunk ajtajai előtt. A szálló por mikroszkopikus, levegőben terjedő részecskéi nem csak szellőztetéskor juthatnak be otthonunkba, de behordjuk őket a ruháinkon, átférnek az apró réseken is, és észrevétlenül jutnak be tüdőnkbe, rombolják egészségünket. A Xiaomi PM2.5 légminőség-érzékelő révén azonban tudomást szerezhetünk jelenétükről. Az akkumulátoros, hordozható eszköz lézeres érzékelőjével képes azonosítani a mikrorészecskéket, és wifi-n keresztül a Xiaomi Mi Home okostelefonos alkalmazással is összekapcsolható. Magunkkal vihetjük az autóba, vagy csak ki az utcára, hogy leellenőrizzük, érdemes-e elmenni futni, vagy kiengedni a gyerekeket a játszótérre. Otthonunk levegőjét is ellenőrizhetjük vele, és ha szennyezettnek találjuk tehetünk ellene, erre is van ötletünk! 

Ára a Xiaomishopban: 22.990,-

2. Légtisztító

Mit tehetünk egészségünkért, ha szennyezettebb levegőjű környéken élünk, és a Xiaomi légminőség-érzékelővel az is kiderült, hogy hiába tartjuk zárva ablakainkat, otthonunk levegője sem tiszta? Tisztítsuk meg magunk! A Xiaomi Mi Air Purifier Max segítségével könnyen megoldhatjuk ezt. A háromrétegű szűrővel szerelt, óránként 1000 köbméter levegő megtisztítására képes eszközzel pár perc alatt tisztára varázsolhatjuk szobánk levegőjét. Wifin keresztül légminőség-érzékelőnkkel is összekapcsolható, és romló értékek esetén automatikusan bekapcsol.

Ára a Xiaomishopban: 179.990,- Ft

3. Vízminőségmérő

Ha már tisztában vagyunk az otthoni levegő minőségével, jobb ha tudjuk azt is, milyen az a víz, amit kitöltünk a csapból és megiszunk. Ehhez a Xiaomi Mi TDS vízminőségmérő nyújt segítséget. A leginkább egy hőmérőre emlékeztető eszközzel egyszerűen megállapíthatjuk, mekkora mennyiségben tartalmaz ivóvizünk nehézfémeket, szerves anyagokat, különböző sókat, ásványi anyagokat. Mindezt az oldottanyag-tartalom (TDS) mérésével éri el. Minél kisebb ez az érték, annál tisztább a víz. 

Ára a Xiaomishopban: 3990,- Ft

 

4. Okosmérleg

Okosórákkal és okoskarkötőkkel már egy sor fontos adatot gyűjthetünk testünk működéséről. A Xiaomi Mi Body Composition okosmérlegünkkel továbbiak rögzítésére is lehetőségünk van. Az akár 16 felhasználó adatait tárolni képes eszközt bluetooth-szal kapcsolhatjuk a Xiaomi Mi Fit alkalmazásához, és könnyebben követhetjük figyelemmel egészségünk és testünk állapotát, az elért eredményeket. A mérleg képes megjeleníteni testzsír-százalékunkat, (testünk állapotára utaló) fizikai életkorunkat, és egy sor adatot. Saját testtömegünkönk kívül mérhetők vele élelmiszerek is, de arra is képes, hogy megállapítsa, mennyire jó az egyensúlyozási képességünk.

Ára a Xiaomishopban: 9990,- Ft

5. Másodperces lázmérő 

Senki sem szereti hosszú percekig tartogatni a hóna alatt a lázmérőket, amik, ha nem jól helyezzük el, akár pontatlan értékeket is mutathatnak. Főként gyerekeknél nehéz elérni, hogy nyugton maradjanak, amíg a hónalj alá dugott lázmérő érzékeli testhőmérsékletüket. A Xiaomi Mi iHealth lázmérő segítségével egy másodperc alatt megmérhetjük bárki testhőmérsékletét, és még a hónalj alatti ügyködésre, sőt még fizikai érintésre sincs szükség. Az eszközt elég a homlok elé tartani, és érzékeőlivel, a környezeti hőmérséklet torzítását is figyelembe véve ledes kijelzőn mutatja meg egytized fokos pontossággal a testhőmérsékletet.

Ára a Xiaomishopban: 9490,- Ft

6. Okos vérnyomásmérő 

Méri ön rendszeresen a vérnyomását? Emlékszik, mi volt a legutóbbi érték? Nem írta fel? Ha a Xiaomi Mi iHealth vérnyomásmérőt használja, nem is kell felírnia. A készülék akár 2000 mérési adatot is képes tárolni, de wifi-kapcsolaton keresztül a megfelelő Xiaomi applikációval ennél is többet képes rögzíteni. A rendszeresen elvégzett mérések során nyert adatok révén akár hónapokra, évekre visszamenőleg is nyomon követheti vérnyomása változásait, ily módon egészségügyi állapotát, előre esetleges jelezni akár szív- és érrendszeri megbetegedéseket is. Képernyőjén színesben nagy, können olvs

Ára a Xiaomishopban: 30.190.- Ft

7. Sokfunkciós vécéülőke

Sokan a Xiaomi egyik leginnovatívabb termékének tekintik a Smartmi vécéülőkét, és bár elnevezésében szerepel a smart (okos) kifejezés, azért túlzás lenne okos vécéülőkének hívni. Viszont egy sor olyan dolgot tud, ami miatt nyugodtan mondhatjuk rá, hogy ez egy okos kis szerkezet. A Xiaomi Smartmi vécéülőke tervezésekor a híres, japán sokfunkciós vécék voltak a példák, ennél fogva többféle mosófunkcióval, mosóvízzelhőmérséklet-szabályzással, vizes masszázzsal, ülésfűtéssel, öntisztító funkcióval is ellátott. Használatával kíméletesen, minimális papírhasználattal tisztíthatja altestét vécézés után. A kíméletes, vízzel történő altest-tisztítás kutatások szerint is kedvezőbb egészségügyi hatása van, mint a papíros megoldásnak. Különösen azoknak lehet fontos, akiknek valamilyen okból érzékenyebb testüknek az a része. 

Ára a Xiaomishopban: 79.990,-

A cikket a xiaomishop.hu webáruház szponzorálta.
- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img