December 10-én mutatkozik be az első 5G képes Redmi telefon

0
1438

Kínában már minden az 5G körül forog, akinek 1-2 hónapon belül nem lesz ilyen telefonja az nagyon lemarad. De mint tudjuk, a pionírok tapossák ki az utat a tökéletesebb, olcsóbb megoldások felé. Ezt teszi a Redmi is, a napokban bejelentett Redmi K30 5G telefonjával.
A Redmi K30-ról sok mindent még nem tudni, néhány infót szivárogtatott ki Lu Weibing, a Redmi és a Xiaomi jelenlegi elnöke Weibo oldalán.

Az első és egyben legfontosabb összetevője a processzor, amit ma mutattak be a SD865 mellet. A Snapdragon 765G a Qualcomm legújabb generációs 5G mobilplatformja, integrált X52 modemmel, amely támogatja az SA / NSA 5G kettős üzemmódot és akár 3,7 Gbps sebességet. Ugyanakkor az ötödik generációs Qualcomm AIE mesterséges intelligencia motor használatával 5 TOPS AI számítási teljesítményt ér el.

4.500 mAh akkumulátort egy órán belül fel tudja majd tölteni a 30 W-os gyorstöltéssel. Weibing szerint nem egy szokványos töltésről van szó, egy új töltési architektúrát használ, mely 97%-os hatékonysággal használja fel a töltésre szánt energiát.

6.67″ képátlóval, notch nélküli AMOLED kijelzővel érkezik a K30, egészen új technológia a képernyő is, hisz csak 4,38mm vastag kávával rendelkezik. Aki követ minket Facebook csoportunkban, annak már nem újdonság a a képernyőből kivágott dupla szelfi kamera.

A Redmi K30 ugyan azt a 64 MP-es Samsung ISOCELL kamera modult használja, mint amit a Redmi Note 8 Pro telefonban megismerhettünk. A többiről sajnos még nincs hír. A kamera körüli dizájn körre némileg fura magyarázatot adnak: A matt és magas fényű anyagok ütközése a háromdimenziós tér vizuális élményét nyújtja. Olyan mint egy fényes hold egy álomban.

És a végére egy érdekesség, ami a hangerő gombok alatt van. Amit ott látunk, nem egy szokványos power gomb, talán nem is AMOLED, hanem LCD képernyője van és nem alatta van az ujjlenyomat olvasó. A hátulján sem látunk, így lehet arra következtetni, hogy az a gomb lesz az. Amint többet tudunk, jövünk a részletekkel!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ