- Advertisement -

Mihajlo Fedorov ukrán miniszter Twitter-üzenetben mondott köszönetet Elon Musknak az eljuttatott Starlink-eszközökért, amelyekkel Ukrajna stabil internetszolgáltatását szeretnék biztosítani a háború alatt. 

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes, aki a digitális fejlesztésért felelős miniszteri posztot is betölti, Twitteren kért segítséget Elon Musktól, miután az orosz invázió következtében akadozni kezdett Ukrajnában az internet. “Míg Ön a Marsot próbálja kolonizálni, Oroszország megpróbálja elfoglalni Ukrajnát. Míg az Ön rakétái sikeresen leszállnak az űrből, az orosz rakéták a civileket támadják” – írta. Musk viszonylag hamar, mintegy tíz órával később reagált is az üzenetre, megírva, hogy aktiválta Ukrajnában a Starlink-hálózatot, valamint, hogy úton vannak a szolgáltatáshoz szükséges eszközök. Az ígért hardverelemek a minap meg is érkeztek Ukrajnába, Fedorov a Twitteren köszönte meg a milliárdos segítségét – wrote. a The Verge.

The Reuters korábbi értesülései according to az orosz invázió kezdete óta komoly károkat szenvedett az ukrán internet, különösen az ország déli és keleti részén. A Starlink-féle műholdak azért is fontosak, mert gyors kapcsolatot képesek biztosítani, valamint az oroszok nehezebben tudják akadályozni a működésüket.

Elon Musk 2019 novemberében kezdte el kiépíteni a Starlink műholdhálózatot, hogy szélessávú internetet sugározzon a bolygó szinte összes pontjára, olyan országokba is elhozva a gyors internetszolgáltatást, ahol eddig (például földrajzi okokból kifolyólag) ez nem volt kivitelezhető.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE