Redmi Smart Band Pro vs Honor Band 6

390
- Advertisement -
()

Az aktivitás mérők korában elég nagy a kínálat, szinte már minden márkának van valamilyen okoskarkötője. De a legtöbb igen vékonyka, kicsi a kijelzője és szinte csak sporthoz használjuk. Ellenben van egy újabb divat, a nagy téglalap alakú kijelző, amin már minden jól látható. Ezt már inkább fent hagyja az ember a csuklóján, mert jobban mutat, mint egy kis “szalag”. Két ismert karkötőt hasonlítok össze, a Redmi Smart Band Pro és Honor Band 6 okoskarkötőt.

A Redmi és Honor karkötője nagyon hasonló, kinézetben, tudásban és árban is. De mégis, hogyan válasszuk ki a legjobban, vagy a nekünk megfelelőt. Ebben próbálok neked segíteni.

Dizájn, külső

Ránézésre a két karkötő nagyon hasonló, de vannak apró különbségek. A legszembetűnőbb a karpánt. A Redmi a szokásos okoskarkötős bütyköt használja, egy pántvezetővel. Ezt már jól ismerjük az összes Xiaomi Mi Band-tól. Ezzel ellentétben a Honor már inkább az órákra jellemző pántot alkalmazza, ami az óra használóknak sokkal ismertebb és megszokottabb. Személy szerint én is jobban szeretem a Honor óra pántját, biztonságosabbnak vélem, így ebben a kérdésben hajlok a honor felé. A Redmi megoldása is nagyon jól tartja a karkötőt a csuklónkon, de beakadhat a bütyöknél a pánt vége és simán kioldja. Hallottam már olyan eseteket, hogy emiatt vesztek el Mi Band karkötők.

A másik, ami kinézetre kicsit különbözik, az a kijelző. Bár a mérete, vagyis az átlója pontosan ugyan akkora, a Honor kijelzője és háza enyhén hajlított. Ezzel kissé jobban igazodik a csuklóra. Ezzel ellentétben a Redmi, szög egyenes. Bár a mérete nagy, mégsem akkora, hogy lelógjon, vagy kényelmetlen legyen, pont megfelelő.

A Honor karkötőnek van még egy sajátossága, ami a Redmi nincs. Egy fizikai gomb. Azt azt a célt szolgálja, hogy nem a képernyő nyomkodásával ébreszted fel, hanem a gombbal. Így elkerülhető a véletlen érintésekből fakadó nyomkodás. De ezen kívül a fő képernyő és a menü között válthatunk.

Tudás, belső

A két karkötő tulajdonsága szinte egy az egyben ugyan az. A képernyő mérete és tulajdonságai pontosan megegyeznek. De a Redmi karkötőjében van környezeti fényérzékelő és automatikusan állítja a képernyő fényerejét. A Honor ezt nem tudja.

Az akkumulátor és üzemidő tekintetében apró eltérés van. A Redmi-nek nagyobb akkumulátora van, mint a Honor-nak, de mégis 14 napos átlagos üzemidőt ír mind a két márka. Valószínűleg a Redmi-nek a fényérzékelő miatt van nagyobb akkura szüksége. Erős használat mellett mind a kettő 10-10 napot bír ki, de a Redmi-ben van egy akku kímélő mód, ami 20 napra növeli az üzemidőt.

Pulzusmérés és véroxigén mérés mind a kettőben van, ráadásul akár 24 órás megfigyeléssel. A sport módokban a Redmi többet tud, a Honor csak 95-öt, míg a Redmi több mint 110-et. Ezekből a Honor 6 edzésmódot ismer fel automatikusan, míg a Redmi 5-öt. A szokásos alvásfigyelés, időjárás, értesítés, időzítő, ébresztés, stb. mind a kettőben megvan. De a Redmi-ben van még Stresszszint monitorozás, mély légzőgyakorlat, női egészség, stb. A fentieket egybe véve, a Redmi többet tud!

Ár, elérhetőség

A karkötők árát a hivatalos oldalakról kiindulva hasonlítottam össze, nem az árgép “kitudjahonnanszerzikbe” boltok oldalairól. A Honor Band 6 hivatalos magyar weboldalán 6 viszonteladó van felsorolva, amiből három 404-es hibaoldalra mutat, egy nem tart raktáron. Na ez nem kicsit ciki a márkára nézve. De ahol megtalálható a termék, ott 15.990 Ft-ért kínálják. Ehhez képest a Xiaomi hivatalos magyar oldalán semmilyen linket nem találtam a Redmi Smart Band Pro vásárlásra. Na erre sincsenek szavak. Így hát felmentem a legjobb hivatalos viszonteladó oldalára, a xiaomishop.hu webáruházba. Na itt már megvan és az ára 14.990 Ft. Árban nyert a Redmi!

Conclusion

A Redmi újabb, jobb és olcsóbb, mint a Honor. Ez köszönhető annak, hogy a Honor karkötője 2020 novemberében, míg a Redmi egy évvel később, 2021 novemberében jelent meg. Így nem volt nehéz egy jobb és olcsóbb karkötőt kiadni. A vásárlók örömére!

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE