KezdőlapHírekAz Android 12 béta az eddigi legletöltöttebb verzió

Az Android 12 béta az eddigi legletöltöttebb verzió

Májusban, a Google I/O-n bejelentették az Android 12-t. Azóta már jópár eszközre elérhetőek a béta verziók, többek közt a Xiaomi bizonyos telefonjai is ilyenek.

Néhány éve kezdődött az a folyamat, melynek során a csak Pixel felhasználók számára elérhető béta tesztelés jócskán kiszélesedett, most már más gyártók telefonjain is hivatalosan béta tesztelhető az aktuálisan érkező új főverzió.

Kornél cikkéből kiderült, hogy jelenleg az alábbi telefonokra érhető el a tiszta Androidos (tehát MIUI nélküli) Android 12 béta:

  • Xiaomi Mi 11 / Lite 5G / Pro / Ultra
  • Xiaomi Mi 11i / 11X / 11X Pro
  • Xiaomi Mi 10S
  • Redmi K40 / K40 Pro / K40 Pro+

Ami ugyan csekélynek hangozhat, viszont ezek a béta kiadások főként fejlesztők, illetve vállalkozó kedvű hozzáértők számára készülnek, akik általában a felsőkategóriából válogatnak (persze mindig vannak kivételek).

Jön, jön, de mit hoz?

Az Android 12 egyik legfőbb újítása a Material You témázás, ami a korábbiaknál jóval nagyobb személyreszabhatóságot tesz lehetővé. Ha nem ismeritek a tiszta Androidot, vagy nem ugrik be hirtelen, mi az, nos, a Mi A szérián futott ilyen rendszer, az utolsó Mi A telefon, azaz a Mi A3 tesztjét errefelé olvashatjátok el.

Viszont Xiaomiéknál ott van a MIUI felület, ami ugyan az Androidra alapszik, de egy teljesen más interfész, nagyban eltér a Google féle megoldástól, így amikor ez is ráépül majd a rendszerre, kérdés, hogy ebből a témázhatóságból mit kapunk majd meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek