KezdőlapHírekDecember elején jöhet a Mi 12

December elején jöhet a Mi 12

Egy ismertebb szivárogtató, egy bizonyos IceUniverse nevű Weibo felhasználótól jött a hír, hogy a Snapdragon 888 utódja, a Snapdragon 895 a tervezettnél korábban debütálhat, ami azt eredményezheti, hogy akár december elején jöhet a Mi 12. Bár a Xiaomi rendszerint az év első félében debütálta a csúcskészülékeit, ezzel a szokásával a Mi 11-nél szakított, ugyanis még 2020-ban ki akarta adni a készüléket.

Már több, mint fél év telt el a Mi 11 megjelenése óta, és még nem jöttek pletykák a Mi 12-ről, így épp ideje volt. Anno a Mi 11-ről több, mint egy tucat pletyka megjelent, amiről a telefon megjelenése után érdekességképp’ összeszedtem, hogy igazak voltak-e a pletykák.

Chen Jin, a Lenovo vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy a legújabb zászlóshajó telefonja Snapdragon 895-tel érkezik. Az új chip neve tehát már eléggé biztosra vehető.

A Xiaomi egyébként igen jó kapcsolatot ápol a Qualcommal. A Mi 11-ben elsőként használhatták a Snapdragon 888-at, így nem kizárt, hogy a Mi 12 esetében is elsőként használhatják mahd az új lapkát.

Állítólagos kép egy Mi 12 Pro-ról
Az új chipről pár napja megjelentek érdekes információk.

A Snapdragon 865 a TSMC N7P eljárásán (második generációs 7 nm) készült, de a Qualcomm a Snapdragon 888 megrendelésekor a Samsung öntödéire váltott. A Snapdragon 888+ ugyanarra a Samsung 5 nm-es node-ra épül, mint a “sima” változat.

A dolgok most másképp fognak kinézni Ice Universe szerint. A Snapdragon 895-öt a Samsung 4 nm-es részlegén fogják gyártani, míg a Snapdragon 895+ a TSMC 4 nm-es öntödéiben készül majd.

A Samsung várhatóan a saját 4 nm-es öntödéjében fogja elkészíteni az Exynos 2200-at, amely az első AMD RDNA 2 GPU-val ellátott chip lesz. A Qualcomm a Samsung 4 nm-es öntödéjét választotta az X65 és X62 5G modemjeihez, így természetes, hogy a Snapdragon 895 (amely integrált X65-tel rendelkezik majd) ugyanezt az eljárást használja majd.

Valószínűleg a Snapdragon 895 és 895+ hasonló menetrendet követ majd, mint a két 888-as verzió idén – a “sima” változat december körül, a Plus fél évvel később érkezik.

/A borítókép koncepció/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek