KezdőlapHírekMegjelent a Xiaomi Mi Pad 5 a kínai MIIT oldalán

Megjelent a Xiaomi Mi Pad 5 a kínai MIIT oldalán

Mint ahogy korábban megírtuk, a Mi Pad sorozat folytatódik és már nyakunk a bemutató is. A minap szemfüles kínai rajongó, a híres Digital Chat station találta meg az Ipari és Informatikai Minisztérium oldalán. A Xiaomi Mi Pad 5 elég ütős hardverrel fog hamarosan bemutatkozni.
A kínai adatlapból kiderült, hogy a Xiaomi Mi Pad 5 Qualcomm snapdragon 870 5G processzort fogja használni. Ez lehet a magasabb szintű verzió, hisz nem mindenkinek van szüksége 5G képességekre, így lesz egyszerűbb is. Annak pedig a Qualcomm Snapdragon 860 lesz a lelke, így minden igényt ki fog elégíteni.

Továbbiakban csak találgatások vannak a többi tulajdonságáról, mint az IPS LCD 11″ képátló, 2560 x 1600 pixel felbontás, 120 Hz képfrissítés és 240 Hz érintéses mintavételezési mérték.

A tervek alapján készült renderelt okostok szerint, a hátlapján lesz egy szép nagy, Mi 11 szerű kamera sziget. Mondjuk egy tabletre minek ennyi kamera? Nem beszélve a tollról, ami a tokon van! Ez lesz az első Xiaomi tablet, ami tollal is működni fog? Hmmm

Már csak az árára lennék kíváncsi! Weibo-n azt rebesgetik, hogy ha labdába akarnak rúgni a szűkös piacon, akkor alá kell verni a konkurenciának. A Huawei tablete kint jelenleg 2.499 Jüan ~ 116.340 Ft, ennél alacsonyabban, mondjuk 1.999 Jüan ~ 93.060 Ft-ért kellene adniuk. És igen! Ha kint majd 100 ropi, akkor nálunk? 150.000 Ft lesz???

Gyorsan körbe néztem itthon, hogy mi a helyzet tablet ügyben. 5G képest nem találtam, így a 4G-s verziókkal tudom csak összehasonlítani. A legközelebbi gép a Samsung Galaxy Tab S7, ami hasonló tulajdonságú, viszont egy Pistike GSM boltban is 200e JMF, míg emag, vagy MM boltban 250e. Na szóval akkor ez így már korrekt lenne, a 150 ezres árcédula mindjárt barátságosnak tűnik a Xiaomi Mi Pad 5!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek