A Xiaomi is Penta kamera-rendszeren dolgozik

1433
- Hirdetés -

Az elmúlt években divatba jött, majd mára már általánossá vált a kettős kamera az okostelefonoknál. Idén már a Xiaomi is három szenzoros telefonokkal várható, ennek az Mi 9-rél eddig kiszivárgott fotók adnak tanúbizonyságot. Vannak azonban olyan gyártók, akik már tavaly előálltak tripla kamerás megoldással, és ott a Nokia 9 is, aki a penta kamera megoldás éllovasa lett 2018-ban.
Valamelyes érthető, hogy valamivel ki kell tűnjön a mezőnyből, mert eddig nem igazán volt olyan modelljük a nagy visszatérés óta, ami megrengette volna a piacot. Már a korábbi Windows-os Lumia korszakban is tudtak nagyot alkotni, idén is egyik erősségük a kamera rendszer fejlesztése lehet.
A most Weibo-ra kiderült poszt alapján a Xiaomi is valami hasonló megoldáson dolgozik, nem hiába hozták létre még tavaly a kamera-fejlesztési részlegüket.
A Xiaomi termékigazgatója, Wang Teng Thomas tette ki az alábbi fotót, melynek bal alsó sarkában egy érdekes vízjelet láthatunk “Mi AI Penta cam”.
Az okostelefonos fotók vízjele mindig az adott telefon nevét jelzi, ezzel is könnyítve például a mi dolgunkat, ha éppen tesztfotót szeretnénk nektek mutatni. Tehát nem egy szoftver neve lesz, hanem egy új irányvonal első demó készülékét tesztelhetik éppen a gyártónál.
A képérzékelők fejlődése (valamint a processzorok támogatása) ma már lehetővé teszi, hogy 3-4-5, vagy akár több szenzort is beépítsenek egy okostelefonba. Csupán egy tökéletes algoritmust kell írni hozzá, hogy az egész értelmet kapjon. Hogy az elkészült képek esetén lényegi változást (fókusz, mélységélesség utólagos változtatása) eredményezhet-e ez a fajta sokszenzoros megoldás, az majd idővel kiderül.
A posztot egyébként nem sokáig hagyta kint Thomas, ami vagy egy elhamarkodott szivárogtatás miatt volt, vagy valami félresikerült. Mindenesetre egy Mi modell várható a jövőben kettőnél több szenzorral. Izgatottan várjuk, ahogy a hajlított kijelzős változatot is.

- Hirdetés -