KezdőlapHírekCserben hagyja a Xiaomi a Redmi S2/Y2 tulajdonosokat

Cserben hagyja a Xiaomi a Redmi S2/Y2 tulajdonosokat

Ennél azért durvább klikk vadász címet is kieszeltem, de nem akartam már a címben durvulni. Kissé fel vagyunk háborodva egy olyan érthetetlen döntés miatt, amit 2018-ban épeszű fejlesztő el nem követett volna. Ellenben egy akkora cég, mint a Xiaomi érthetetlenül elkövette ezt a baklövést.

A Redmi S2/Y2 telefonról röviden. 2018 májusában jelent meg, Qualcomm Snapdragon 625 processzorral, 3/32 és 4/64GB RAM/ROM párossal, Android Oreo 8.1 alapú MIUI10-el. 5.99″ kijelző mérettel és szép ívelt antenna elválasztó csíkokkal. Aki még emlékszik, ez az a telefon, ami sutyiban a cseheknél jelent meg minden hivatalos bejelentés nélkül.

Ezzel semmi baj sem lenne, ha a Xiaomi fejlesztő csapata akkor úgy nem dönt, hogy 32 bites rendszert fejleszt erre a telefonra. De így döntöttek. Hogy ezzel mi a baj? Hát csak az, hogy a 32 bites szoftver környezet nem lesz mindig támogatott, sőt a Google tavalyi közleményében tudtára adta a fejlesztőknek, hogy 2019 augusztusától kötelesek alkalmazásuk és rendszerük 32 bites változata mellé 64 bites-t is biztosítani a jövőben. Ezzel elindul a 32 bites operációs rendszerek és alkalmazások leépítése. A Xiaomi az angol fórumon is kiadott egy közleményt, miszerint nagyon sajnálják, de a Redmi S2/Y2 nem fog kapni 64 bites rendszert, de a 32 bites még frissülni fog eddig. 2019 augusztustól kezdve a telefon napja meg vannak számolva, mert a 64 bites átállás egyes fejlesztőnél a 32 bites alkalmazás végét jelenti és így elérhetetlen lesz a Redmi S2/Y2 tulajdonosoknak. A teljes bejegyzést itt olvashatjátok.

Nem kis felháborodást keltett a felhasználók között, ki beletörődéssel, ki haraggal válaszolt a rossz hírre. A telefon még csak 1 éves sincs és már a halálhírét terjesztik. Van benne igazság, jogos a felháborodás, egy Xiaomi telefon egy ilyen felelőtlen döntés miatt elhalálozik 1,5 év alatt, holott eddig ez volt a cég legnagyobb előnye, hogy akár 5 évig is támogatja a telefonjait. De miért? (Fluimucil…) SD625 SoC nem csak ebbe a telefonban van a Xiaomi kínálatában, azokra bezzeg 64 bites rendszer került már elsőnek. A fejlesztők szerint ezért nem lesz erre, mert akkor nyitni kellene a bootloadert és mindent törölni a telefonról, az az tiszta telepítéssel lehetne csak átállni. A felhasználók meg visszakérdeztek, hogy: Igen, és? Mire várnak? Mindenki inkább szívesen megcsinálná, mint idő előtt telefont kelljen cserélni egy ilyen balga döntés miatt. Tovább ötlet a tulajoktól, hogy a Xiaomi hivatalos szervizei csinálják meg garanciába azoknak, akiknek nincs tudásuk, vagy lehetőségük ezt megcsinálni. Még nincs lejátszva ez meccs, mindenki a cég válaszaira vár…

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek