A takarítás királya – Roidmi X30 Pro vezetéknélküli porszívó teszt

607

Nemrég megnéztük, mit tud a Roidmi S2, és szót ejtettem a vezetnéknélküli porszívókról általánosságban is. Ma a Roidmi X30 Pro lesz terítéken, ami az egyik legdurvább porszívója a gyártónak jelenleg.

Tartozékok

Padlótisztító kefe

Először is, természetesen kapunk egy padlótisztító kefét, ami így néz ki.

Működésében egyébként szerintem jobb, mint a Roidmi S2, nekem jobban bevált ez a kialakítás.

Maga a Roidmi is azt mondja, hogy mindenféle felület tisztítására alkalmas, köszönhetően a V alakú kefének.

Saját motorral rendelkezik, illetve ezúttal is megkapjuk a LED világítást, hogy a sötétben
rejtőző kosz se bujdokolhasson tovább.

Hamár padlótisztító kefe, kapunk egy toldócsövet, melynek segítségével a hagyományos értelemben vett porszívózást végezhetjük el.

Továbbá, a matractisztító kefét is megtaláljuk a dobozban, ami egyszerűen zseniális, sőt, a nagyobb szívóerőnek köszönhetően még hatékonyabb, mint az S2 esetén.

Résszívófejünk is van, igaz, ezúttal a kefe kialakítása másmilyen. Ízlés, illetve felhasználás kérdése, melyik előnyösebb.

Újdonság ez a rugalmas cső, ami az állatszőrkeféhez jön igazán jól.

És igen, van egy úgynevezett állatszőr kefe, amiből már sejthetjük, mire megy ki a játék, de ne szaladjunk ennyire előre.

Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az X30 Prohoz gyári tartozék a MOP, tehát feltörlésre is alkalmas, de erről bővebben később.

Kapunk még egy töltőt, illetve a hozzá tartozó dokkolót.

A töltésre két lehetőség van: vagy a dokkoló segítésével töltjük, ami abszolút kényelmes,
hisz a takarítást követően azonnal töltődhet, vagy pedig a tetején található csatlakozón keresztül, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben hordozható.

Végül, de nem utolsó sorban van egy kis dosszié, amiben néhány papír található.

Mivel nekem kínai verzió érkezett tesztre, ez bizta teljesen kínai, de mint az előző esetben, most is linkelem nektek a PDF változatot, ami magyar nyelvű lesz.

És ha megvásároljátok, global változatot kaptok, EU töltővel, és bizonyára magyar leírással, de ezt nem tudom biztosan. A lényeg, hogy van hozzá magyar útmutatás.

Ami viszont sokkal érdekesebb, az a madaras kefe. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos eszköz, a karbantartás alfája és omegája.

Most, hogy végigzongoráztuk a tartozéklistát, nézzük meg magát a készüléket.

A porszívó, kívülről

A porszívó elején a kijelzőt találjuk. Bizony, van egy OLED kijelzője, ami ráadásul színes is!

Ez jelzi a szívómódot, a töltöttséget, illetve különböző figyelmeztetések megjelenítésére is alkalmas, valamint a porszívózás végeztével az elégetett kalóriákkal is szembesít minket, melyet az appban is megtekinthetünk.

Felette található a bekapcsológomb, a szívóerő állító gomb, és a töltőcsatlakozó.
Bal oldalon a levegőkimenetet láthatjuk, alatta pedig a portartályt, ami 0,55 literes.

Végül, de nem utolsó sorban, a szívóportot, amelyen keresztül beszívja a fej által összegyűjtött koszt, és a motoros kefék áramellátását is ezen keresztül biztosítja a porszívó.

Specifikációk

Nézzük meg mit tud, először papíron.


Teljes teljesítménye 435W, szívóereje 150AW. A kefenélküli motor, mely a meghajtásért felelős, 120000 rpm fordulatszámú. Az akksija 72 wattórás, 2500mAh kapacitású, és külön kiemeli a Roidmi, hogy LG és Samsung battériákkal szerelte fel a porszívót.

Alap módban 70 perc az üzemideje, a töltési idő pedig 2,5 óra.

Szívóteszt

Kisállatszőr-kefe

Jár mellé egy kisállatszőr-kefe, ami alapvetően nem lenne egy rossz dolog, de nekem nem vált be. Akárhogy próbálkoztam, nem lett kellemes kimenetele a hadműveletnek. Cirmi és Durmi nem kívánt részt venni ebben a borzalomban, pedig a nevük alapján kompatiblisek kéne legyenek.

Ez bizonyára nevelés kérdése, nálunk eleve a porszívó láttán is felerősödik bennük a migrációs vágy, hát, még ha hangot is ad, így nem csoda, hogy ezt a fura izét nem szerették volna kipróbálni.

Hangteszt

Üzemidő

Alap módban 70 percet porszívózhatunk vele, közepesben 40 percet, max módban pedig 10 percet. Ez azt jelenti, hogy bőven van elég kakaó arra, hogy az egész lakást kitakarítsuk vele.

Persze, a matractisztítást külön is végezhetjük, így nagyobb rezidencia esetén sem jelent gondot az üzemidő. A közepes módot nagyobb piszok esetén érdemes használni, a max mód pedig a matractisztításhoz javallott.

ZiWei, Novaron ion

Érdemes még szót ejteni erről a ZiWei tisztítórendszerről, ugyanis az X30 Prot ezzel is ellátták. Alapvetően a Roidmi Zero Z1 főbb fícsöre ez, viszont itt is itt van.

Hosszas kifejtésbe nem mennék bele, hiszen nem vagyok expert a témában, a lényege, hogy a baktériumok számát hivatott redukálni, a MOP esetében használt Novaron ion technológia is hasonló célt szolgál.

MOP, nedves feltörlés

A Roidmi X30 Pro-hoz jár MOP is, mellyel nedves feltörlést végezhetünk. Ez tehát nem a felmosást hivatott kiváltani, hanem próbálja elősegíteni a hatékonyabb takarítást. A tartály kapacitása 480ml, és itt tölthetünk bele vizet.Nálam volt egy olyan gond, hogy nem vizesedett át eléggé a rongy, de ha előtte vizes volt, tudta a szintet tartani a hajszálcsövesség elvén alapuló adagolórendszer.

A felmosást ugyan nem váltja ki, és a valódi hatékonyság elérésének érdekében gyakran érdemes cserélni a rongyot egy tisztára, viszont, a porszívózás kiegészítőjeként jó, hogy van.

Az biztos, hogy a technológia fejlődni fog, a Roidmi legújabb porszívója már egy másik megoldást használ, ami izgalmasnak ígérkezik.

Az X30 VX egy motorizált mopot használ, ami ráadásul öntisztító is a mellékelt állomás segítségével.

Egyelőre nincs információm arról, lesz-e róla teszt, hisz egyelőre még eléggé friss és ropogós termék, de ha nem szeretnétek lemaradni, mindenképp iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra, és kövessetek minket Facebookon is a legújabb infókért.

Az appról nem esett túl sok szó a videóban, nem is véletlenül. Nem éreztem szükségességét, és teljesen meg is feledkeztem róla, hogy van. A kijezlő minden fontos infót mutat, amit egy porszívó esetén tudni szeretnénk. Persze, aki nagyon oda van a kalóriakövetésért, annak jó lesz az app, de nem elengedhetetlen része a használatnak. Az X30 Pro is megy mind a Roidmi, mind pedig a Mi Home apppal. Az előző videóban részletesen kitértem rá, ezt itt láthatjátok:

Az X30 Pro annyival tud többet, hogy állítható a kijelző fényereje.

Karbantartás

Megéri ezt választani egy olcsóbb darab helyett?

Áh igen, a válasz, amire mindenki várt. Nos, számításba kell venni, hogy mire van szükséged, és milyen felületeknél, milyen helyzetekben használnád.

A plusz szívóerő jól tud jönni, viszont annyival nem nagyobb, hogy csak emiatt az X30 Prot válaszd. A kiegészítők, illetve az egyéb plusz fícsörök dönthetnek ebben a kérdésben.

Nekem megéri, hiszen a V alakú kefe jobban tisztítja a szőnyeget, plusz ott van a nagyobb szívóerő, meg esetleg a MOP, és az egyéb kiegészítők.

Ha kisállattartó vagy, és vannak szőnyegek a lakásban, szerintem az X30 Proval jobban jársz, ha pedig egy tisztább lakásban élsz, amit kevésbé kell gyakran takarítani, az S2 is tökéletesen megfelelhet Neked.

Összegzés

A Roidmi X30 Pro is egy remek vezetéknélküli porszívó. Mindent tud, amit egy ilyennek tudnia kell, jól felszívja a koszokat, a kisállatok szőrétől is megszabadítja a lakást, illetve a bútorokat is. A kisállatszőrkefe nálam nem vált be, de lehet, hogy másnak nagyon is hasznos kiegészítő.

Ami hátránya talán a Roidmi porszívóknak az az, hogy nem cserélhető az akksija, ezt mindenképp érdemes számításba venni. Viszont, ha rendeltetés szerűen használod, 3-5 évig elvileg nem lesz vele gond. Ha mégis, a Roidmi Magyarország garancián túl is tudja cserélni, tehát nem kell eldobni a porszívót, ha megmurdál a telep.

Illetve, az ára. Hát, nem olcsó, az egyszer biztos. Viszont a konkurens gyártók termékei is hasonló, vagy gyengébb felszereltséggel jönnek ebben az árszegmensben, az olcsóbbak pedig nem érik el ezt a szintet.

Köszönöm szépen a Roidmi Magyarországnak, hogy kölcsönadták a porszívókat egy teszt erejéig!

Árak, további infók, megvásárlás itt: https://bit.ly/33wdrPm

Ha van kérdésetek, nyugodtan írjátok meg, itt, YouTubeon, vagy akár Facebookon, ahol érdemes minket követni a legfrissebb újdonságokért.