KezdőlapHírekForgatható, képernyő alatti szelfi kamera? Xiaomi megoldja!

Forgatható, képernyő alatti szelfi kamera? Xiaomi megoldja!

Már meg sem lepődünk, ha a Xiaomi valami elborult ötlettel áll elő, mert még képes és megalkotja. A képernyő alatti szelfi kamera nem újdonság, a Xiaomi már demonstrálta és készek piacra dobni.

A Xiaomi múlt héten adott be egy újabb szabadalmat a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO). A tervekre a LetsgoDigital le is csapott, hogy vizuálisan is elénk tárják az új megoldásokat. A képek alapján a úgy tűnik, hogy az egyik hátsó fő kamerát fordítaná át szelfi kamerává.

A cég nem az első ilyen szabadalmon dolgozik, bár eddig még forgalomba semelyik telefonban nem láthattuk viszont. A 32 oldalas dokumentumban, amit április 29-én nyújtott be, harmadik generációs kamerának írják le. Az úgynevezett flip kamera, mágneses szerkezettel fordítja meg a házban, hogy a hátsó, hármas kameramodulból az egyik lencse átforduljon a képernyő felé. A dokumentációban motoros megoldás is szerepel, de több mint valószínű, hogy a mágnesnél maradnak, az legalább nem mozgó alkatrész. A mozgó alkatrészek, mint tudjuk, elkopnak és elromlanak, míg a mágnes, szinte örök.

A képernyő alatti szelfi kamera átfordulásakor a kijelző azon részét, amely a kamera előtt van, deaktiválják, átláthatóvá teszik. Ma már ez megoldott technika, ilyenkor a kijelző elegendő fényt ereszt át a panelen, hogy kiváló szelfi képek készüljenek. Viszont ebből a felhasználó semmit nem vesz észre, bár egy szelfi kép készítésekor senkit nem zavaran egy kis foltocska a sarokban. Legalább tudná, hogy hova kell nézni és nem saját magát bámulja a képernyőn…

A szabadalom megemlít egy lézeres autó fókuszt is, amit a Xiaomi Mi 9 telefonban ismerhettünk meg. Ennek az a lényege, hogy gyenge fény mellett képes tökéletesen éles képet készíteni. Ráadásul a technológiát bármilyen képernyő alá be tudják szerelni, legyen az LCD vagy AMOLED.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek