Csupán pár napos hír, hogy a Huami negyedéves beszámolóján részletek derültek ki a közelgő Mi Band 3 utód, a Mi Band 4 érkezéséről. Szokatlan döntés lenne ilyen gyors modellválást, hiszen a Mi Band 3 eladásai alig csökkentek, még mindig a legnépszerűbb aktivitásmérő a világpiacon.

2018 júniusában, az Mi 8 modellcsaláddal együtt mutatták be a Mi Band 3-at is. Bár az Mi 8 utódja már megérkezett Mi 9 néven, egy aktivitásmérőt nem szükséges ilyen sűrűn frissíteni. A piackutatás már tavaly ősszel elkezdődött, Mijia hey+ néven egy színes kijelzős és NFC-s kísérleti modellel mérték fel az Ázsiai piac igényeit, és gyűjtötték a visszajelzéseket. Az igen limitált elő széria nem kapott Global verziót, nem tervezett komolyabb értékesítést a gyártó. Úgy tűnik, sikerült az idei trendeket felmérni, és lassan elindulhat a Mi Band 4 gyártása. Erre utalhat egy kiszivárgott tanúsítvány is, melyen pár érdekes információt tudhatunk meg az új eszközről.

A képen két modellnév szerepel, két kódszámmal.
A Mi Band 4 NFC (XMSH08HM) és a Mi Band 4 (XMSH07HM) modellek. Nem meglepő, hogy két változat kerülhet gyártásba, hiszen már a Mi Band 3-ból is létezett NFC-s kínai változat. Ez várhatóan idén sem lesz másként, Global változatban nem valószínű az NFC. Ugyanez a helyzet az Amazfit Verge okosórával is, a Global nem tartalmaz NFC chipet. Kínába ez egy elterjedt fizetési mód, ott a helyi bankokkal tökéletesen működik a vásárlás, vagy a tömegközlekedés esetén ez e-jegy funkció.

Meg nem erősített információk szerint legkorábban május végén várható a Mi Band 4 bemutatása, és a nyáron indulhat a globális értékesítés. Hogy milyen plusz funkciókat kaphat, azt várhatóan a következő hetekben szivárogtatják majd ki.
Én a színes kijelző mellé a GPS-t, és az indukciós töltés és beleraknám, mert akkuban nem várható kapacitás-növelés, színes OLED kijelzővel pedig a heti töltögetés elég kellemetlen, és a töltőbölcső gyakori cseréjét feltételezi (kopás, az érintkezők meghibásodása miatt)

A Bluetooth 5.0 tanúsítvány ma készült, és  Bluetooth 5.0 protokoll támogatása több plursz funkciót,  alacsonyabb energiafogyasztást, illetve megnövelt hatótávot (pl az eszköz és telefon közötti távolság) jelent.
Az EKG lehet még újdonság, de ez puszta feltételezés egyelőre.

A pénzügyi jelentések szerint a Mi Band 3-ból tavaly fél év alatt 10 millió darabot értékesítettek. Az IDC statisztikái szerint a globális viselhető eszköz piac 31,4%-kal nőtt 2018 negyedik negyedévében, a második helyen a Xiaomi, a piac 12,6%-át birtokolta. Ugyanakkor a Xiaomi hazájában az első számú hordható eszköz értékesítő.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ