A piacvezető, hordozható fitnesz aktivitásmérőiről ismertté vált Huami negyedéves pénzügyi jelentésén derült ki, hogy hamarosan érkezhet a Mi Band 4.

A Mi Band eddigi összes változata népszerű volt a nemzetközi, és a hazai piacon is, valószínűleg már a gyártási ciklus elején tart az idei utód.
Az igazi sikert a Mi Band 2 hozta el a gyártónak, majd ez a növekedés talán még erősebb volt a Mi Band 3 bemutatását követően.
Személy szerint jelenleg is egy Mi Band 2-t használok már jó 2 éve, és még nem érzem úgy, hogy lecserélném. Az akku még bírja akár 3-4 hétig, a kijelző sem halványult el. A Mi Band 3 a nagyobb és érintésérzékeny kijelzője, és a plusz sportfunkciók, na meg a fejlesztett pulzusmérő miatt, már a bevezetését követően rekordokat döntött, a mai napig töretlen iránta a vásárlási kedv.

Pár hete már kiderült, a Huami őrzi első helyét a viselhető aktivitásmérők piacán, hiszen ilyen olcsó, és minőségi terméket nem kínál senki. Vannak próbálkozások a Huawei részéről is, de az ő termékük egyelőre, ebben a termékkategóriában nem rúghat labdába.

A Huami vezérigazgatóját, David Cui-t kérdezték, hogy a Mi Band 4 bejelentése idén márciusban, vagy áprilisban várható-e, de erre konkrét választ nem kaptak. Az biztos, hogy a várthoz képest korábban szűnik meg a Mi Band 3 életciklusa, bármennyire népszerű a mai napig. Kereskedői forrástól megtudtuk, hogy minden beszállító mérsékli a Mi Band 3 árát, valamint előre jelezték, hogy a következő hetekben készlethiány várható. Elképzelhetó tehát, hogy április elején bemutatkozik egy új Mi Band, majd ezzel párhuzamosan szépen csendben leállítják a Mi Band 3 gyártását.

A Mi Band 4-ról egyelőre semmilyen részlet nem szivárgott ki, azt azonban sejtjük, hogy idén a színes OLED kijelző lehet az újdonság.
Tavaly ősszel már volt egy piackutatás, és egy új termék, melyet Mijia hey+-ként lehetett megtalálni egyes kínai webshopokban. A legnagyobb különbségek a színes kijelző, és a beépített NFC voltak. A menü viszont kínai, ezért nincs is értelmes beszerezni, amennyiben még valahol elérhető.

Én személy szerint nem kapkodnék a Huami helyében. A hey+ egy limitált mennyiségben legyártott színes kijelzős eszköz volt (amolyan kísérleti széria), a vásárlók visszajelzései alapján dönthetik el, melyik irányba fejlesztik a Mi Band 4-et. Mivel a Mi Band 3 még mindig szépen fogy, nyárig várnék az utóddal. Már csak azért is, mert a Mi Band 4 színes OLED kijelzővel az Amazfit COR szériához hasonlóan jóval drágább lenne. A Mi Band 3 jelenleg 8-9000 Ft Magyarországon, a COR és COR 2 ennek duplája.

Mint azt tudjátok a huami gyártotta az összes Xiaomi Mi Band-et, és övék az Amazfit márka is (az ismertebb Stratos, Pace, Verge órákkal együtt). A Xiaomival való szoros együttműködés mindkét vállalatnak gyümölcsöző, a Mi Band 4 bevezetésében döntő szava van a Xiaominak is.

A Huami 2018-ban 78%-kal növelte bevételeit, elsősorban Xiaomi Mi Band és Huami Amazfit termékek erős értékesítésén keresztül. A Xiaomi az új technológiákkal és funkciókkal egészíti ki az aktivitásmérők új generációját, azaz már a Mi Band 4-et is. Az azonban, hogy pontosan ez mit jelent, ebben a szakaszban csupán találgatás. Még akár EKG funkciót is kaphat, ha a technológia fejlődik, az ár pedig csökken.

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ