- Hirdetés -
()

Az akkumulátor technológia fejlődése nagyon is fontos a mobiltelefon felhasználóknak. Nem csak a kapacitás növelése a cél, hanem a tartósság és a töltési idő/ciklus. A Xiaomi nem először dolgozik új akkumulátor technológián, a Mix 4-ben bemutatott grafén és MTW technológia sem újdonság. De most megint újabb anyaggal próbálkozik!




(Bocs a nyers fordításért, próbáltam érthetőre javítani)

Új áttörés a Xiaomi akkumulátor technológiában! Ez az első alkalom, hogy a mobiltelefonokon alkalmazzák az akkumulátor-minőségű, magas szilícium tartalmú technológiát. A szilíciumtartalom 3-szorosára nőtt. A teljesen korszerűsített csomagolási technológiával kombinálva, az akkumulátor kapacitása 10%-kal nő azonos teljesítmény mellett. Ezenkívül az akkumulátor a Xiaomi hullámzó töltöttségiszint mérő chipjével van felszerelve. Kutatási algoritmusok és alsó szintű adatelemzés, átfogó biztonsági védelem a hardvertől, szoftvertől a felhőig, megvalósítja a kis méret, nagy kapacitás és biztonsági védelem fekete technológiáját és átfogóan javítja a felhasználói élményt.

Az akkumulátor technológia új generációja új szintre emeli a szilíciumtartalmat. Az egycellás kapacitás 67W nagy teljesítmény mellett 8%-kal nő. A magasan integrált csomagolási technológiával kombinálva az akkumulátor kapacitása 10%-kal nő, az akkumulátor élettartama pedig 100 perccel nő. Jövőre jelenik meg, fél év múlva indulhat a tömeggyártás.

A Xiaomi új akkumulátora, akkumulátor-minőségű, nagy szilícium technológiát alkalmaz, magasabb szilíciumtartalmú és gradiens pólusú technológiát vezet be. Sikeresen ad nagyobb arányban szilíciumot a negatív elektródához, amely a hagyományos mobiltelefonok szilícium-oxigén anód akkumulátora. A tartalom 3-szoros, hogy nagyobb energiasűrűséget kapjunk, ami a gyorstöltő akkumulátor energiasűrűségét akár 740 Wh/L-re teheti és megoldja az alacsony első hatásfok problémáit is. Nagy tágulás és cikluscsillapítás, amelyek fokozatosan erősödnek a szilícium arány növekedésével.

A pólusdarab-kompenzációs technológiát először alkalmazzák mobiltelefon akkumulátorokon. Ezzel a technológiával ultravékony keng fóliát kevernek a negatív pólusdarab felületére. Elektrokémiai reakció hatására a keng fém közvetlenül kiegészítheti az aktiválási folyamat során elvesztett kengeket, ezáltal kompenzálva az akkumulátor kezdeti kapacitásvesztését. Ugyanakkor a Keng fém magas kockázata már nem áll fenn a kapacitás kompenzálásával ebben a folyamatban. Ezért a rúddarab foltozási technológia biztonságos és megbízható tartós élményt nyújt.

Ezen túlmenően a gradiens rúddarab technológia áttöri a hagyományos egyrétegű rúddarabok műszaki korlátait és a belső rétegtől a külső rétegig különböző anyagokból álló kompozit kialakítást alkalmaz. A nagy energiájú szilícium anyagok eloszlanak a belső rétegben és a töltő grafit anyagok el vannak osztva a külső felületi rétegben, hogy elérjék. A pólus gradiens hierarchikus kialakítása megoldja a nagy energiasűrűség és a gyors töltési teljesítmény közötti kompatibilitás problémáját.

Az erősen integrált csomagolás főként MCP és MNP technológiából áll, ami kompaktabbá teszi az akkumulátorköteget és hatékonyan javítja az belső tér kihasználását.

Az MCP a Xiaomi első mobiltelefon akkumulátor csomagoló technológiája. A cella felső tömítését használja a pontos pozicionáláshoz és szigorúan szabályozza a hajlítási szöget, hogy elérje a cella felső tömítésének Z-típusú biztonságos egymásra helyezését. Ugyanakkor a PCM már nem korszerű 90º-os akkumulátorcellához közeli állás nagymértékben csökkentheti az akkumulátor magasságát, teljes mértékben kihasználhatja az akkumulátorteret, és javíthatja a teljes védőtábla és az akkumulátorcella fejének szilárdságát és biztonságát.

A Xiaomi emelkedő töltöttségszint mérő chipje, az intelligens akkumulátorrendszer magja. Az akkumulátor anyagára vonatkozó információs adatok, a felhasználói akkumulátor hatalmas adat és az akkumulátor titkosítási rendszere támogatja az algoritmus evolúcióját. Ezen alapuló adatelemzést az akkumulátor teljes biztonságának elérése és az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása a felhasználói élmény javítása érdekében. Egyúttal áttöri az iparági akkumulátorchip technológiát és kizárólag új ISP és SOA funkciókat fejleszt, így a cellák, akkumulátorok és rendszerek hatékonyabban kombinálhatók és tovább biztonságosabbá és egészségesebbé teszik az akkumulátorokat.




A Mi Pao töltöttségiszint mérő chip helyi felügyeleti funkciójával intelligensen észleli a felhasználó éjszakai töltési viselkedését, megnyitja az éjszakai akkumulátor karbantartást, hosszú ideig elkerüli a teljes töltés állapotát. Így késlelteti az akkumulátor öregedését és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. Ugyanakkor a Xiaomi iparág első akkumulátoridő tartományának intelligens technológiájával kombinálva a magas hőmérsékleti szezon észlelése után gondoskodhat a felhasználóknak az akkumulátor karbantartásáról. Csökkentheti az akkumulátor magas hőmérsékletű öregedési tényezőjét, és meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát. A Xiaomi első, alacsony fogyasztású, gördülő akkumulátor élettartamú akkumulátorfigyelésén, valamint a napi és heti akkumulátorhasználati szokások számításán keresztül kezeli az akkumulátor öregedési forgatókönyveit és karbantartja az akkumulátort. Csatlakoztassa az akkumulátor töltőt, terminált és felhőt, intelligensen azonosítsa az akkumulátorokat, intelligens töltési lehetőségeket és intelligens emlékeztetőket a nem hivatalos akkumulátorokhoz, hogy elkerülje a nem hivatalos károkat.

Vékony, könnyű, hosszú akkumulátor élettartam, intelligens mag, ez a Xiaomi új generációs akkumulátortechnológiájának átfogó frissítése.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -