KezdőlapHírekÚjabb technológiai áttörés a mobiltelefon akkumulátor technológiában!!!

Újabb technológiai áttörés a mobiltelefon akkumulátor technológiában!!!

A Xiaomi nem az első esetben fog olyan technológiát felmutatni, amit a világon elsőként alkalmaznak polgári forgalomban. Ilyen pl. a tegnap bejelentett folyékony kamera lencse, ma pedig bejelentették a szilícium-oxigén-anód akkumulátort!
A Xiaomi 11 Ultra telefonban alkalmaznak először, szuper gyorsan töltő szilícium-oxigén anód akkumulátort, amely a mobiltelefon akkumulátor technológiájának jövőbeli fejlesztési iránya lesz! A technológia nem ismeretlen, a járműiparban már alkalmazzák, de ilyen kis méretben, mobiltelefonokba még soha senki nem tudta megoldani. Eddig.

A hagyományos grafit-anód akkumulátorok energiasűrűsége közel van az elméleti határhoz és nagyon nehéz, költséges ezt tovább növelni. A Xiaomi az alternatív megoldások keresésében soha nem állt le, az első próbálkozás a Mix Alpha telefonban próbálták ki, amiben a negatív elektródon keresztül nano méretű szilícium anyagokat adtak hozzá, hogy a grafit elméleti gramm kapacitásának tízszeresét hozza.

A lítium, nano szilíciummal történő feltöltésével az előző generációs szilícium-szén anód akkumulátorok két iparági problémáját is megoldja: alacsony töltési hatékonyság és rövid élettartam.

A szilícium-oxigén anód technológia új irányt mutat az akkumulátorok anyagában a jövőben. Az új technológia fejlesztésével a jövőbeli telefonok akkumulátora gyorsabbá, vékonyabbá, könnyebbé válhatnak nagyobb kapacitás mellett, így ez lesz az akkumulátor piac jövőbeli fejlesztési iránya.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek