KezdőlapHírekA MIUI letiltja a gyorstöltést, utángyártott akkumulátornál

A MIUI letiltja a gyorstöltést, utángyártott akkumulátornál

A Xiaomi és pajtásainak akkumulátora sem örökkévaló, pár év után képesek jelentősen veszíteni kapacitásukból, ha nem tartjuk karban. Vannak esetek, amikor ez hamarabb bekövetkezik, mint reméltük és akkor visszük szervizbe aksi cserére. Onnantól el lehet felejteni a gyorstöltést, ha utángyártott akkumulátor kerül bele.
XDA developerses srácok vettek észre arra utaló kódot, miszerint a MIUI Biztonság alkalmazás nem csak az akkumulátor állapotát ellenőrzi. Természetesen azon felül, hogy védi az akkumulátort, kezeli a töltést, ki/bekapcsolja a gyorstöltést, magát az akkumulátor meglétét is. Az alkalmazás minden alkalommal azt is ellenőrzi, hogy a telefonban gyári akkumulátor van e.

Ha nem gyári akkumulátor kerül bele, akkor ezt egy figyelmeztetéssel fogja a tudtunkra adni és onnantól kezdve nem lesz elérhető a gyorstöltés, csak az átlagos. Az üzenet azt is tartalmazza, hogy akkumulátor cserét csak és kizárólag hivatalos szervizben végeztessünk.

Ez a korlátozás jelenleg csak pár telefonra lesz igaz: Mi 9, Mi 10 és Mi 10 Pro. Ráadásul egyelőre csak kínai telefonokban fog megjelenni az új Mi Security app, de arról semmi infónk, hogy ezt nem vezetik be globálisan. Bár ez a lépés messze van még attól, amit az Apple és a Samsung csinált sunyiban, ez egy biztonsági lépés.

Erre azért van szükség, mert ha ilyen-olyan helyről beszerzett utángyártott akkumulátor felpúposodik, kigyullad, ne adj isten felrobban, akkor biztos a Xiaomi lesz a hibás. Ha megküldi a telefon 67 W-tal, nem biztos, hogy az Alis 10$ freeshipping akkumulátor azt kibírja. Aztán jön a pukk és rémhír a Xiaomi-ról.

Hivatalos bejelentés még Kínában sem volt, de reméljük, hogy a napokban megtörténik és tiszta vizet öntenek a pohárba. Amint megtudunk valamit, azonnal jövünk a részletekkel.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek