KezdőlapHírek8 perc alatt 100% és 2 év alatt -20%

8 perc alatt 100% és 2 év alatt -20%

Múlt hónap végén jelent meg cikkünk a Xiaomi Hyper Charge-ra keresztelt brutális 200W-os vezetékes és 120W-os vezeték nélküli töltési technológiájáról. A videó annyira látványos, hogy ebben a cikkben is itt a helye.

A Xiaomi videón is prezentálja az új, 200 w töltést. ???

Posted by HelloXiaomi – a Mi-újság on Monday, May 31, 2021

A cikk végén meg is jelenik a kérdés: “Na de akkor felmerül pár kérdés, hogy ez mennyi idő alatt nyírja ki a telefon akksiját?” A Xiaomi az új technológiával kapcsolatban fölmerült kérdésekre válaszolt, amikor erre is reagált. A cég becslései alapján 800 ciklus után 20%-ot veszt a kapacitásából az akkumulátor. A tesztkészülék Mi 11 Pro-ban eredetileg egy 5000 mAh-s akkumulátor van. Ha azzal számolunk, hogy minden nap 1,0 töltési ciklust kap a készülék, akkor ez a 20%-os degradáció nagyjából 2 év alatt történik meg.

A Xiaomi hozzátette, hogy a kínai hatóságok maximum 40%-os degradációt engednek meg 400 töltési ciklus után, ez pedig a cég jóval meghaladja. A degradáció fő oka a magas hőhatás. 10 percnyi 200W-os töltés 5 órányi 5W-os töltés hőhatásának felel meg.

A kérdés, hogy megéri-e? Van, amikor igen. Ha valaki este elfelejti töltőre dugni a 10%-on lévő telefonját, és reggel későn ébred föl, akkor egy 15-20 percnyi töltéssel nem biztos, hogy a telefon kibírja a napot. Ilyenkor hasznos a nagyon gyors töltés, de az esetek nagytöbbségében nem.

A megoldás szerintem az lenne, ha állítható lenne a töltési sebesség a töltőn, a cég pedig közölné, hogy a gyorsabb töltés jobban degradálja az akkumulátort. Ez persze nem fog megvalósulni, de egy ötletnek jó. 😀

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek