KezdőlapHírekÚj telefon dizájn tervek a Xiaomi-tól

Új telefon dizájn tervek a Xiaomi-tól

Az elmúlt időben a Xiaomi óriási fejlődésen ment keresztül, meghódította Európát, költséghatékony megoldásaival és remek formatervezéssel. De a fejlesztés sosem áll le, új telefon dizájn tervek bukkantak fel.
A szabadalmakat ismét a LetsgoDigital öntötte vizuális formába. Az első formaterven is jól látszik, hogy az újabb telefonoknál még nagyobb hangsúlyt kapnak a kameraszigetek. Elkülönített és kiemelt helyet kapnak a telefon hátlapján, kicsit hasonlóan mint a Samsung S21. Bár a Xiaomi itt is négy kamerát és egy hatalmas vakut tett bele, ami leginkább a csúcstelefonokra hajaz.

A tervek szerint a hátlap és a kamera sziget teljesen külön álló darabból állna, így már a klasszikus négyszög hátlap felejtős. Pontosan nincs meghatározva, hogy a kamera sziget mely alapegység részét képezi. De amit az jó kivehető, három klasszikus kamera egység található egymás alatt, a sort egy teleobjektív zárja. A jobb felső sarokban pedig egy külön mikrofon kivágása látható, amely jól jön majd videó felvételkor. Talán még ZOOM mikrofon is lehet.

Egy másik, merőben más elgondolás is született, amiben már egy teljes hasábban elkülönül a kamerák egysége. Ez az elrendezés kicsit hasonlít a már létező Mi 11 szériára és egy picit a Redmi Note 10 Pro-ra is hajaz. Itt jól elkülönítik a fő kamerát a többitől, az alsót pedig valami érdekesnek állítják be. Középen két kisebb, valószínűleg segéd kamerák és a téglalapban helyezkednek el a LED villanók. Bár az alakjából ítélve, akár még periszkópos zoom kamera is lehet.

És a végén, de nem utolsó sorban egy költséghatékonyabb telefon hátlapja köszön vissza, kevesebb kamerával. Egy főkamera, két kisebb kiegészítő és egy kis vaku csík. Ez lehet valamely olcsóbb Redmi hátlap dizájnja. De nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik Mi sorozat Lite verziójával van dolgunk. De amíg ezek csak tervek, addig semelyikre nem mondhatunk áment, bár tetszetősnek ígérkeznek, elképzelhető, hogy idén visszaköszön.

Nos hát ez voltak a az új telefon dizájn tervek a Xiaomi-tól. Elég tetszetősek, bár némi hasonlóság megvan bennük, konkurens, vagy korábbi modellekhez képest, azért nem rosszak. Neked melyik tetszik ezekből? Írd meg kommentben!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek