Xiaomi Mi Mix 4 – intelligens akkumulátor töltés

340
- Hirdetés -

A Xiaomi Mi Mix 4 elég technológiai újdonságot hozott nekünk, hogy jelenleg a legjobb Xiaomi telefonnak kiáltsuk ki. Bár nem mindenről szóltak a hájpok, van amit, csak később árultak el a publikumnak. Ilyen az intelligens akkumulátor töltés.
Bár az akkumulátor kapacitása nem egy egetrengető, ami inkább átlagosnak mondható. 4.500 mAh ma már szinte minden középkategóriás telefonban megtalálható, sőt, nagyobb is, de még sem olyan különleges, mint a Mix 4-ben. Mint korábban már írtuk, a nagy energiával töltött akkumulátor melegedési problémáját már megoldották. De arra még nem láttunk/olvastunk megoldást, hogy ez a nagy energia mennyire teszi tönkre az akkumulátort. Vagy éppen nem.

Az új MIUI 12 és 12.5 verziókban egyre fejlettebb az akkumulátor statisztika, a hardver és a szoftver energiafelhasználásának kimutatásai. Bevezették az akkumulátorkímélő mód ultra verzióját, amivel napokig kihúzhatjuk a telefonnal. Emellett nyomon követhetjük az akkumulátorunk egészségi állapotát, élettartamát.

A Xiaomi Mi Mix 4-ben bevezettek egy újabb funkciót, melyet intelligens akkumulátor töltésnek neveztek el. Ez a funkció megfigyeli a töltési szokásainkat, mikor, mennyit töltjük a telefonunkat, valamint a töltés és a kisütés időszerű viselkedését. Ehhez igazítja az energiafelhasználást az AI segítségével, szabályozza a töltési energiát, az esti töltés sebességét és a kisütés idejét. így amikor szükséged lesz rá, a telefont, 100% akkumulátorral veheted igénybe.

Ezzel a funkcióval a Mix 4 megelőzi az akkumulátor idő előtti elöregedését és hosszabb távon megtartja majdnem a teljes kapacitást. Sokan hisznek még abban az urbán legendában, hogy 80-20% között kell tartani az akkumulátor töltöttségét. Felejtsétek el, az vagy 10-15 évvel ezelőtt volt. A mai telefonokban is van akkumulátor védelem, bár nem olyan, mint a Mix 4 intelligens akkumulátor töltés.

- Hirdetés -