A Xiaomi Mi 9 SE és a Mi 9T hátsó tripla kamerája közt nincs különbség. Maximum az elhelyezkedésben. Ugyan azok a szenzorok foglalnak helyet benne, mint

  • 48 MP, f/1.8, (széles), 1/2″, 0.8µm, PDAF
  • 8 MP, f/2.4, (tele fotó), 1.12µm, PDAF
  • 13 MP, f/2.4, (ultra széles), 1.12µm

De a szelfi szenzor már különbözik, az Mi 9SE javára

  • Mi 9SE: 20 MP, f/2.0, 0.9µm
  • Mi 9T: 20 MP, f/2.2, 0.8µm

Ezért a hátsó kamera felvételeinél már csak a szoftver szólhat bele a kép minőségébe, ami néha látszik is. Hogy pontosítsuk, a Mi 9SE telefonon a MIUIHU 9.6.13 heti béta rom teljesít, ami a kínai romon alapszik, a Mi 9T telefonon pedig MIUI Global 10.3.7.0 (PFJEUXM). A két rendszer két különböző kamera appot tartalmaz, kissé különböző felülettel.
Mi9 SE

Mi 9T

Ici-pici különbség az elrendezésben, de a főbb funkciók megvannak. Bár az Mi 9T esetén hiányoltam a Fénykép módban az ultra széles kamera gombot, de ezt megoldották egy csúszkával, amivel kamera modulok közt kapcsolgat és zoom-nak hívja.

Fő kamera nappali fényképek (balra Mi 9SE, jobbra Mi 9T)

48 MP képből kivágott részletek

Fő kamera éjszakai képek

Szelfi kamera

Szerintem, és ez csak az én véleményem, a Mi 9T még messze van attól a szoftveres feldolgozástól, mint ahol már a Mi 9SE jár. Természetesen a Global stabil rendszer folyamatosan javul, bár nem olyan ütemmel, mint a kínai heti béta. Jelen pillanatban nem szabad a látottakból mély következtetéseket levonnunk, bár a 9SE világosabb és kissé fakóbb (életben látva ez a valósághűbb), mint a 9T sötétebb és mélyebb színeihez képest. Viszont hiába erősebb a 9T processzora, a portré módban várni kellett, hogy stabilizálja a látott képet és befejezze a laggolást, de a képek feldolgozása rövidebb. Ez csak jobb lesz, szóval SD730-as ebből a szempontból előnyösebb.

Videó

Videó készítése után reméltem, hogy az újabb 9T jobb képet és hangot vesz majd fel, de csalódás volt. A képpel semmi baj nincs, sőt jobb mint a 9SE, de a hang csapni való. Szinte semmilyen mély hangot nem vesz fel. Ellenben a hangszórója leveri a 9SE hangzását, tisztábban és nagyobb tartományban szól.

Összegzés

Ha csak a kamera miatt kellene választani, nem tudnék. Bár nem vagyok egy nagy szelfi király, de a 9SE kamerája jobb valamivel, ami persze csak a hozzáértők szemében látszik, átlagos juzernek teljesen mindegy. Processzorok között sincs akkor hú de nagy különbség, az SD730 kicsit fürgébb a feldolgozás és adatkezelés terén, de még mindig csak tizedmásodpercekben mérhető szinten. Viszont az aksi, na az simán eldönti a kérdést, úgy szintén a telefon mérete. Ha nem viszolyogsz a nagy mérettől, akkor jobb választás a 9T, mivel majd kétszer annyit bír, mint a 9SE, mint azt előző írásban láthattátok. A pop-up szelfi kamerától meg senki ne riadjon vissza, a teljes képernyő nagyon jó, ha átlagos vagy, nem fogod ki-be nyitogatni és amíg az aksi be nem döglik, az a kamera mozogni fog. Viszont ha árérzékeny vagy, nem árt egy kicsit spórolni, vagy megvárni, míg a 9T hazai ára lemegy hasonló szintre mint a 9SE!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ