Gondolom, vagyis remélem mindenki látta, hallotta a nagy Mi 9T kibeszélőt, bár a kamerák mikrofonja nem a legjobb a feladatra, de a lényeg reméljük átment. Nos, azóta használatba lett véve, konkrétan meg is gyűrtem rendesen… 4.000 mAh akkumulátorral már nem az első telefon, amit napokig nyúztam, hogy lemerüljön végre.
Az Mi 9T telefont leginkább Mi 9SE nagy tesójának mondanám, mivel képernyője, akkuja, processzora kicsivel nagyobb, kamerája ugyan az, de még sem kaptam többet, még a pop-up szelfi kamerával sem. Mivel az Mi 9SE a mindennapi telefonom, így azzal vetettem össze, hisz nincs óriási különbség a hazai árakban.

Akkumulátor

Az Mi 9T 4.000 mAh aksival rendelkezik, míg az Mi 9SE csak 3.070 mAh kapacitással gazdálkodik. Az Mi 9 család speciális Facebook csoportban próbálunk minden kérdésre felelni és hát sokan elsőnek az aksira kérdeznek rá, hogy mennyire bírja. Nos, hát akkor kezdjük az Mi 9SE-vel.

A fenti képeket egy elég erős nap után készültek, szerencsére épp sok hívás, youtube, játék, Facebook, fényképezés jött össze, így átlagon felül nap után rendesen lemerült. Ellenben átlagos felhasználás mellett estére 40-50%-ra merül, de hagyhatnánk másnapra is, de ki szeret ilyen csekély energiával kezdeni a napot?

 

Na és az Mi 9T 4.000 mAh aksival mit is tud? Majdnem dupla annyit, igaz az első teszten nem volt telefon hívás, inkább játék, film, Facebook, messenger, fényképezés, videózás, amolyan szórakozás, és lám két napig nyúztam kegyetlenül. Szóval ott van a szeren!

Játék és teljesítmény

Először is kezdjük az AnTuTu értékekkel, hogy kielégítsem a túlmisztifikált számháborúsok igényeit. Mi 9SE:

  

Az Mi 9SE Qialcomm Snapdragon 712 processzorral és Andreno 616-tal nem a legerősebb a középkategóriában, de pontosan oda sorolja be az AnTuTu is, ahova pont való. Felette sorban az egyedi SoC sorakozik, a Huawei Kirin 970 és a Samsung Exynos 9810, majd a következő a családban az LG színeiben a Qualcomm Snapdragon 845. Mondhatni az SE szinte mindenben megfelel 2017-es csúcstelefonnak, a Xiaomi Mi 6-nak. De lássuk mit gurít az Mi 9T:

 

Az Mi 9T Qualcomm Snapdragon 730 SoC és Andreno 618 azért már lelkesebb eredményt hozott nekünk, igaz még mindig a középkategóriában járunk. Kissé megelőzi a Huawei procikat, megközelíti a Samsung Exynost, de még ez sem éri el a tavalyi SD845 teljesítményét. Még jó…

Játékok közül a legkeresettebbeket és a kedvenceket választottam mind a két telefonon, Asphalt 9, Need For Speed, 3D Sniper, Traffic Rider, Angry Birds, PUBG, stb. (Fortnite letöltés alatt). Eddig nem sikerült egyik telefont sem megakasztani játékokkal, de más területeken voltak problémák, de az már egy másik cikkben lesz olvasható.

Napi használat során már nyugodtan azt mondhatom, hogy az ég világon semmi különbség nincs, ha nagy vonalakban vesszük, persze eltekintve az Mi 9T nagyobb és notch nélküli kijelzőjétől. Persze ott már komolyan érvényesül a teljes képernyő, és minden rendben a videókkal, játékokkal. Míg az SE benyúló kis kamera szigete ezt meggátolja, így a képernyő bal oldala (már ha balra fordítod el) teljesen szögletes, míg jobb oldalt lekerekített. Kicsit zavaró. Hangszórót az M9 SE esetén véltem jobbnak, mélyebb hangokkal szebben szól, mint a 9T, ellenben halkabb, de nem is az utcán üvöltetni való.

Vessük össze a közeli telefonok hazai árait a Xiaomi telefonokkal:

  • Huawei P20 – 110-120.000 Ft
  • Huawei P20 Pro – 140-150.000 FT
  • Samsung Galaxy S9+ – 175-180.000 Ft
  • Xiaomi Mi 9SE – 100-110.000 Ft
  • Xiaomi Mi 9T – 135-145.000 Ft

Nos, döntse el mindenki melyiket éri meg teljesítmény tükrében megvásásrolni. Tudom, nem ez alapján fog valaki választani, hanem az összkép alapján. Hamarosan jövök a kamera összehasonlítással, bár sok különbséget nem fogunk tapasztalni, hisz mind a két telefonban ugyan azok a szenzorok vannak. Majd meglátjuk!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ