A TikTok egy blogposztban közölte, hogy már havi 1 milliárd aktív felhasználója van az oldalunknak. 2020 júliusában még „csak” 696 millióan használták aktívan az oldalt. 

A TikTok továbbra is megállíthatatlanul tör előre: a kínai videómegosztót birtokló ByteDance hétfőn jelentette be, hogy elérték az egymilliárdos álomhatárt. Az örömteli hírt természetesen egy TikTok videóban is megosztotta a vállalat, amelyben Vanessa Pappas, a szolgáltatás működésért felelős vezetője mondott köszönetet a felhasználóknak.

@tiktok

✨ 1 billion✨ people on TikTok! Thank you to our global community ????

♬ original sound – TikTok

Ez a teljesítmény már csak azért is figyelemre méltó, mert míg az Instagramnak nyolc évre volt szüksége ahhoz, hogy az aktív felhasználók száma átlépje az 1 milliárdot, addig jelenlegi formájában a TikToknak mindez három év alatt sikerült. Arról nem is beszélve, hogy a kínai videómegosztó több országban, például az Egyesült Államokban és Indiában is komoly politikai nyomás alá került, miután különféle biztonsági és adatvédelmi aggályok merültek fel a főként fiatalokat célzó oldal használata kapcsán.

A rövid videóival ismertté vált TikTok 2020-ban a legtöbbet letöltött alkalmazás lett a piacon, megelőzve ezzel a korábban szinte letaszíthatatlan Facebook Mesengert. A beszámolók szerint a koronavírus járvány is pozitívan befolyásolta a szolgáltatás népszerűségét, a bezárkózás időszakában jelentősen megnőtt a közösségi oldal forgalma. Ezzel párhuzamosan a TikTok mögött álló ByteDance értékei is jelentősen növekedtek: egy év alatt 2021 augusztusára negyedével nőtt az oldalra regisztráltak száma, a vállalat piaci értékét 425 milliárd dollárra becsülik.