A Redmi első független éve eddig várakozáson felül teljesít hazánkban is. Bár az ár némileg emelkedett, ezzel párhuzamban az anyagminőség és az összeszerelés is javult az elmúlt évekhez képest.
Ugyan még 2 hónapunk hátravan 2019-ből, de máris kifutott egy teljes Redmi széria, a 7-es, és átadta a stafétát a 8-as szériának. A Redmi Note 8, Note 8 Pro, Redmi 8A és Redmi 8 után újabb taggal bővül a család, és már november elején megérkezik a második, NFC-vel szerelt modell, ezúttal alacsonyabb ár sávban. Igen, jön a Redmi Note 8T.

Miért ennyi modell?
A Xiaomi elsők között alkalmaz olyan komponenseket készülékeiben, melyek frissen elérhetőek a beszállítóktól. Legyen az új kamera modul (48, 64MP-es felbontással), OLED kijelző beépített ujjlenyomat-olvasóval, pop-up kamera, vagy friss MediaTek processzor.
Ez a technika folyamatos fejlődése miatt több új modellt jelent, egy komplett széria modellciklusát 6-7 hónra redukálva (a Redmi 7A esetén 5 hónapra).
Aki eddig iPhone-t használt, azoknak különösen furcsa lehet, de a Xiaomi mobilokat évek óta használók ezt már megszokták.  Nem érdemes tehát hónapokig gondolkodni, vagy egyes forgalmazók hitegetéseire várni, hanem minél előbb meghozni a döntést, melyik modellt honnan vegyük.

A Redmi Note 8 quad kamerájával már szinte tökéletes választás lehetne, ha a gyártó nem felejt ki egy apróságot, az NFC chipet. A logikát nem értjük, mert nagyjából a Redmi Note 8 / Note 8 Pro bejelentésekor már tudható volt, hogy létezik egy másik modell is M1908C3XG modellszámmal. Hamar ki is derült, hogy ez nem a később általunk is bemutatott Redmi 8A / Redmi 8 duó egyike lesz, hanem ezek fölé pozícionált modell.


A Redmi Note 8T valószínűleg minden specifikációja megegyezik a már hetek óta elérhető Redmi Note 8-éval, erről teljes bizonyosságot a hivatalos bejelentést követően, vagy a készülék megérkezésekor kaphatunk. Egyetlen különbség, hogy megkapta az NFC chipet, ami az akkukapacitás változatlansága miatt a vastagságra, vagy a súlyra lehet kihatással. Vagy megoldják ügyesen, ahogy tették azt a Redmi 8A/8 esetén is, ahol a szimpla vs dupla kamera ellenére grammra egyforma a két modell. Az NFC-vel várhatóan a Redmi Note 8T még nagyobbat üt majd, mint a Redmi Note 7 és a Note 8 együttvéve. Ezzel abszolút a legjobb ár/érték arányú telefon lehet a magyar piacon is 2019-ben.

A Xiaomi ebben az évben sem változtatott a kommunikációján, a nemzetközi sajtó többnyire félinformációkból informálódik, próbáljuk kikövetkeztetni a modellek elérhetőségét, nevét, specifikációit. Bár hivatalos megerősítés a mai napig nincs a Redmi Note 8T-ról, annak bemutatásáról a gyártó részéről, de a készülék olyannyira valós, hogy már le is gyártották a Global változatokat, amit október végén meg is kapunk.
Amennyiben a szállítás flottul megy, még október utolsó napjaiban készítünk egy kicsomagolós, kibeszélős videót, vagy legrosszabb esetben november első napjaiban.
Előzetes információink alapján a Redmi Note 8T 4+64GB-os változata „Holdárnyék szürke” (egy újabb sötétszürke megnevezés…) színben lesz elérhető első körben, a Note 8-tól némileg magasabb áron.

Hogy honnan elérhető ilyen gyorsan?

Természetesen a xiaomishop.hu webáruházból, mint az összes idei modell esetén is. Az előrendelés október 28-tól indul, a kiszállítás november első hetében várható.
A Redmi Note 8T-re is 2 év magyar garancia vonatkozik, a termék hivatalos beszerzésből származik Global (B20-as) változatban, magyar MIUI rendszerrel, ahogy azt a képeken is láthatjátok).
Bolti értékesítése november második felétől várható, melyet az adott boltok bizonyára időben kommunikálni fognak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ