A Redmi Note 7 vitathatatlanul a Redmi különválását követően az első igazi slágerterméke, mely a Globális piacon is rekordokat döntöget. Most újabb frissítést kapott, melyben több hibajavítás mellett új AI kamera módok, Game Booster, lebegő ablak bejövő hívások esetén, és több finomhangolás is található.

A Redmi Note 7-et elsőként kaptunk meg Magyarországon tesztelésre, ennek már közel 3 hónapja. A készülék igen meggyőző paraméterekkel, és árcédulával rendelkezik, szerkesztőségünk is elismerően emeli meg kalapját a gyártó előtt. A Redmi Note 7 esetén adódott egy összehasonlító teszt is, melyben a Huawei P smart 2019-cel sikerült összemérni, hasonló árazással mit nyújt a két készülék.

A tesztkészüléket biztosító xiaomishop.hu-tól kapott információk alapján ezt a modellt tekintik 2019 slágerének, az értékesítési számok már most várakozáson felüliek. Üzleti titkokat nem kotyogunk ki, de szervizes tapasztalatokat most megosztok. Eddig egyetlen kettétörő telefont sem vittek vissza, de még csak meghajlásból adódó kijelző repedés sem volt, pedig már másfél hónapja kapható a Global változat. A kamerát szeretik, az akkuidő a korábbi Redmi modellekhez hasonlóan bravúros, a fizikai méretet pedig meg lehet szokni. Komoly hibákról még nem hallottam, az esetleges gyártási hibás modelleket pedig szó nélkül cserélik.

A Samsung szenzorokat használó hátsó kamera egység már eddig is hozta az elvárt szintet, a 48MP-es 4-az 1-ben pixeles megoldás inkább a trendeknek akar megfelelni, mint valós igényt kielégíteni. Képminőség tekintetébe megosztó a közvélemény. Sokan a Redmi Note 5-öt kameráját is jobbnak ítélik, vagy épp a Note 6 Pro-t hozzák ki győztesnek. Próbáltuk, lényeges különbségek nincsenek. Ráadásul sokan nem a gyári kamerát, hanem a Google gyári kamera alkalmazását használják, így pedig már nem lehet valós képet kapni a tényleges tudásról.
A legutolsó frissítés nem sikerült a legjobbra, a Redmi Note 7 tulajok a Fénykép és a Video átváltás között hosszú átváltást (laggot) tapasztalt. Ezt a MIUI fejlesztői is elismerték, ezért most ez is javításra került.

A Xiaomi MIUI v10.3.5.0. PFGMIXM frissítése a  Redmi Note 7-re ~ 1,66 GB (a képen valamiért kisebb méret látható). A frissítés egy fontos része a 2019 márciusáig kiadott Android biztonsági javítás, az új AI kameramódok bevezetése (nem részletezett) és a bejövő hívások játék közbeni lebegő ablakai. A Game speed Booster-ben (Játékgyorsítás) paraméterezhető a bejövő hívások értesítése is. A teljes listát a fenti képeken találjátok.
A frissítést szakaszosan, globális terjesztéssel OTA-n adják ki. Pár napos eltéréssel várhatóan mindenkihez megérkezik.

Aki nem szeretne várni, az saját felelősségére innen letöltheti, és manuálisan is frissítheti.

Igyekszünk mi is megnézni majd, milyen újdonságokat kapott a kamera, és a fontosabb változásokkal jelentkezni fogunk.

Forrás: xda