Lassan már mindent tudunk a közelgő Mi Band 4-ről. Márciusban megkapta a Bluetooth 5.0 tanúsítványt, már kiderült néhány specifikáció is. De a bejelentés, vagy megjelenés napja teljesen ismeretlen. Erről csak annyit tudunk, hogy amíg a Mi Band 3 ennyire keresett, nem fogják kiadni.

A Mi Band 4 a napokban kapta meg a tajvani NCC (Nemzeti Kommunikációs és Hírközlési Bizottság) tanúsítványát. Ezzel egy lépéssel közelebb került a legújabb Xiaomi karkötő a kiadáshoz.

Az NCC oldalán már képek is láthatóak a Mi Band 4-ről és töltőjéről, ráadásul szétszedve is. XMSH07HM modellszámmal rendelkező karkötő NFC képes, ugyan úgy lesz kiadva az új család, mint a Mi Band 3, az NFC nélküli XMSH06HM néven lesz megkülönböztethető. A Mi Band 4 érdekessége ezen felül a pulzus mérés mellett, a szívritmus érzékelő is, ami ma már nem meglepő, hisz valamit hozzá kellet adni, hogy értelme legyen a következő generációnak. Ez még nem azt jelenti, hogy EKG funkció is lesz benne, a képek alapján csak PPG szívfrekvenciás monitor van benne.

A képek alapján a Mi Band 4 nem lesz sokkal nagyobb, mint a Mi Band 3. Kissé változik a külalakja, a töltő csatlakozók lekerülnek az aljára, amihez egy mágneses bölcsőt kapunk az USB töltéshez. Az akkumulátor viszont nagyobb lesz, 110-ről 135 mAh-ra növekszik, gondolom a PPG funkcióhoz és a színes kijelzőhöz igazodva. A képernyője, ebből a szögből, jól láthatóan észrevehető és a fő gombja nem mélyedés lesz, hanem egy kis kör piktogram jelzi. Kissé hasonlít a Hey+ megoldásához, de reméljük jobb árcédulával kerül ki, mivel a Xiaomi hordozható okos eszközeinek az az egyik nagy előnye a konkurenciához képest. Nagyon várós!!!