Mégcsak nemrég jelent meg a Redmi Note 9 széria, máris pletykák és fotók kezdtek el megjelenni a Redmi Note 10-ről. Mint, ahogyan azt tegnap megírtuk, az új MediaTek processzort, amivel a készülék valószínűleg érkezik, május 18-án jelentik be, de már a megjelenés előtt jelentek meg mérési eredmények a GeekBench adatbázisában. És ez most nem a szokásos, általában szerkesztett screenshot, ezek valóban megtalálhatóak.

Ahogyan az látható, nem is egy, hanem rögtön 14 db mérési eredmény van. 2 féle modellnév jelenik meg M2004J7AC és M2004J7BC. 1 betű eltérés van, az A betűs modellnév az “atom” kódnevet, a B betűs modellnév a “bomb” kódnevet takarja.

A processzor egy MT6875, vagy, ahogyan a napokban emlegették Dimensity 820. Ez egy 8 magos 2 GHz-es chip, bár a TEENA-n megjelenő adatokban 2,6 GHz szerepelt, valószínűleg az a felső határa annak, amit a processzor képes elérni. A tesztkészülékben 8 GB RAM található, Android 10 társaságában.

Az eredmények igen impresszívek. A kiugró méréseket leszámítva az egy magos tesztek 640-650, míg a több magos tesztek az atom kódnevű készülék esetében 2400, a bomb kódnevű készülékek esetén pedig 2600 körüli eredményt produkáltak. Talán előbbi lehet a sima, utóbbi a pro verzió. Ezek az eredmények a Snapdragon 845 és 855 között, ha a Mi szériát nézzük, akkor a Mi 8 és Mi 9 között helyezkednek el. Ez igen szép teljesítmény, főleg, hogy középkategóriás készülékekről beszélünk.

Az eddig megjelent információk szerint igen igéretesnek készüléknek nézünk elébe. A tegnapi és a mai hírek alapján úgy néz ki, közel lehet a megjelenés, ami két szempontból is furcsa. Egyrészt azért, mert a Redmi Note 9 széria nemrég mutatkozott be, másrészt a Redmi 9 széria megjelenéséről nemigen van hír, az viszont igen különös lenne, ha ezutóbbi előtt jelenne meg a Redmi Note 10 széria.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ