A Xiaomi 2018-ban adta ki az első átlátszó hátlapos telefonját, a Mi 8 Explorer Edition-t, majd később 2019-ben a Mi 9 is kapott hasonló verziót. Ezekről később kiderült, hogy átlátszó hátlap alatt látható “alaplap” egy dizájelem, és a valódi alaplap, illetve a processzor ezalatt található. Ennek ellenére véleményem szerint nagyon jól néz ki mind a két készülék. A Mi 9 Explorer Edition még egy speciális zárképernyő háttérképet is kapott, hogy még teljesebb legyen a hatás. A Mi 10-ből, bár szivárogtak ki képek, végül nem készült átlátszó hátlapos kiadás.

Daniel D a Xiaomi vezető termékmenedzsere és globális szóvivője Twitter oldalán osztott meg néhány képet egy Redmi K30 Pro-ról, ami átlátszó hátlappal rendelkezik.

A Twitter posztban, mint egyedi verzióra hivatkozik a készülékre. Ebből sajnos arra lehet következtetni, hogy ez a verzió nem a nagyközönség számára készült, vagyis a telefon nem lesz kapható. Itt egyébként látszik az összes belső komponens, ami a hátlap alatt van, tehát úgy tűnik, mintha ez valójában egy “sima” K30 Pro lenne, amire csak ráraktak egy átlátszó hátlapot. Ezt viszont tulajdonképpen bármilyen üveg hátlapos telefonnal meg lehet csinálni, YouTube-on rengeteg “csináld magad” bemutató van, hogy hogyan lehet házilag ilyet készíteni. Ezek alapján még akár az is lehet, hogy a Xiaomi valamelyik fejlesztő mérnöke épp unatkozott, ezért megcsinálta a képen látható telefont, ki tudja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ