- Hirdetés -
()

2020 izgalmas év lesz a Xiaomi számára, sorra érkeznek majd az 5G képes okostelefonok. A Qualcomm és a MediaTek is rendelkezik már az 5. generációs mobil hálózatot támogató lapkakészlettel, várhatóan mindkét gyártó szállít a jövőben ilyen processzorokat a Xiaominak. A Qualcomm Snapdragon 855 és 855 Plus SoC-vel már idén kiadtak két modellt is ( Mi MIX 3 5G, illetve Mi 9 Pro 5G). 2020 év elején pedig jöhet a folytatás a Mi 10 és Mi MIX 4 személyében. Ezek viszont a prémium szegmensbe tartoznak, bőven $400 felett.

Lei Jun Xiaomi

Lei Jun bejelentése

Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója ma (a China Mobile Global Partners konferencián) bejelentette, hogy jövőre az összes okostelefon, aminek ára meghaladja a 2000 jüant (kb. 87.000 Ft-ot), támogatni fogja az 5. generációs mobil hálózatot. Azt is mondta, hogy legalább 10 ilyen modellel számolnak (ez nyilván a Redmi modellekkel számolva értendő).

Mindez jól hangzik, de valószínűbb, hogy ezek a modellek legalább 2399 jüanos áron kerülhetnek értékesítésre. Ez forintban már 100e Ft feletti kategória.

Kiderült továbbá, hogy ezek a telefonok már 2020 első felében várhatók.

A Xiaomi 2020-tól agresszíven kívánja forgalmazni az 5G-s technológiát támogató eszközeit, amit a számos ötödik generációs hálózat adta előnnyel indokol. Már elindított egy 5G + AIoT stratégiát az AIoT szolgáltatások fejlesztésének és fokozatos bevezetésének érdekében.

Kínában várható az eSIM elterjedése is, mivel már a Mi Watch is támogatja ezt a fajta kommunikációt. (jelenleg ugyanis csak 7 városban tudják használni).

Az 5G Európában

Az ötödik generációs mobil hálózat terjedése Európában is elindult 2019 elején, Magyarországra pedig ősszel hozta el nekünk elsőként a Vodafone. A jövőben a 3 szolgáltató biztosan komoly 5G fejlesztésbe kezd (talán a legújabb belépő is), ezért az 5G-s Xiaomi telefonokat már Mi is tudjuk használni. Főleg mivel a Vodafone és a Telekom kívánatában is várható több Xiaomi okostelefon megjelenése a november 14-i sajtóeseményen bejelentett megállapodást követően.
Kíváncsian várjuk tehát az 5G-s telefonok elterjedését, és a szolgáltatói lefedettséget is (mennyire biztosított az adott frekvencia a Xiaomi mobilok számára is).

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -