A Xiaomi Mi Watch-ra 9 évet kellett várnunk. Idén ősszel is egy az Apple Watch-ra megtévesztően hasonlító terméket kaptunk Xiaomi Mi Watch néven. Alapvetően nincs is ezzel probléma, mert a forma biztosan népszerű lesz szerte a világon. Feltéve persze, ha Ázsián kívül is kapható lesz végre.

Átfogó cikkünkben részletesen kiveséztük, mit tud a már nem a huami által gyártott okosóra, és a specifikációk alapján nagyon várós egy alapos tesztre. A visszajelzések vegyesek, igen megosztó a hasonlóság miatt a rajongók véleménye. A többség viszont venné, használná már, ha a kínai nyelven és alkalmazásokon kívül támogatná legalább az angol nyelvet, és a Google által használt appok egy részét is.

Ekkor jön a Global Mi Watch

A legfrissebb, nem hivatalos értesülések alapján a Globális változatra azonban egészen 2020 első negyedévéig kell várnunk.

Az Aliexpress francia online Mi Store-ja szerint 2020 Q1-ben várható a Global változat megjelenése. Ebben az áruházban a kínai változatért jelenleg 474 dollárt, azaz mintegy 144.000 Ft-ot kérnek. Ez irgalmatlanul sok. A beharangozott árhoz képest is, és azt figyelembe véve is magas, hogy egy Xiaomi termék (ráadásul a prémium változat rozsdamentes acél szíjjal, zafírkristály üveggel, és kerámia tokkal) elég erősen Kína specifikusan jelenleg. Kínában ugyanez 1999 jüan, azaz kb. 86.500 Ft

Mi Watch

Milyen rendszerrel jöhet?

Szerkesztőségünk egy a bejelentést követő eszmefuttatás során felvetette, – mi van, ha a Global változat már is MIUI-val érkezik?….Majd kapunk egy stock Andoid Wear rendszert?

Benne van a pakliban, hogy nem kínlódnak az óra esetén sem a MIUI Európai lokalizálására (ahogy teszik ezt a PatchWall felülettel is a Mi TV 4 szériánál).

Már a Xiaomi telefonok Global romjából is száműztek több MIUI-s appot, a Mi TV 4 is inkább egy csupasz Android TV-t kapott, amire talán a Spanyolok kapnak saját PatchWall csomagot a közeljövőben.
Nem lehetetlen tehát, hogy a Global Mi Watch licencelési procedúrát is így oldják meg, hogy az eleve nálunk használhatatlan appokat nem csupán kicserélik, de magát a MIUI felületet is dobják. Meglátjuk.
Mindenesetre több, mint valószínű, hogy idén már nem tervezhetünk az okosórával. Talán csak a 2020-as MWC-n leplezik le Barcelonában, február végén.
Amint kapunk hitelesebb, frissebb híreket, azt azonnal megosztjuk veletek.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ