KezdőlapHírekNem kémkednek és nem cenzúráznak a Xiaomi telefonok!!!

Nem kémkednek és nem cenzúráznak a Xiaomi telefonok!!!

Aki emlékszik, még tavaly szeptemberben írtunk több cikkben Litván Kiberbiztonsági  fiaskóról. A Litván Kiberbiztonsági Központ szerint a Xiaomi telefonok cenzúrázzák a keresési találatokat, távolról bekapcsolható funkciókkal rendelkeznek, és titkosított adatokat továbbítanak Szingapúrba.

Lei Jun
Pár napra rá, a Xiaomi vizsgálatot indított az ügyben és nyilatkozatot is adott ki. Ebben kategorikusan kijelentette: “A Xiaomi nem csak globálisan, hanem anyaországában, Kínában is nagy hangsúlyt fektet a személyes adatokra és védelemre.”

Xiaomi hivatalos álláspontját:

  • A Xiaomi készülékek semmilyen módon nem cenzúrázzák a felhasználók kimenő vagy bejövő kommunikációját.
  • A Xiaomi ahogy eddig, úgy a jövőben sem fogja akadályozni az okoskészülékeit használókat semmilyen tevékenységükben, így korlátozás nélkül indíthatnak kereséseket, hívásokat, böngészhetik az internetet, vagy használhatnak harmadik fél által biztosított szoftvereket.
  • A Xiaomi teljes mértékben tiszteletben tartja és védi minden felhasználójának a törvény által biztosított jogait.
  • A Xiaomi teljes mértékben megfelel az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt előírásoknak.”

A litván állami kiberbiztonsági testület szeptemberben közölte, hogy a Xiaomi telefonok beépített képességgel rendelkeznek az olyan kifejezések észlelésére és cenzúrázására, mint a „Szabad Tibet”, „Éljen Tajvan függetlensége” vagy „demokráciamozgalom”. Tegnap, a német szövetségi kiberbiztonsági felügyelet, a BSI nem talált bizonyítékot a cenzúra funkciójára a kínai Xiaomi Corp (1810.HK) által gyártott mobiltelefonokban – közölte csütörtökön a felügyelet szóvivője. A BSI e vádak nyomán vizsgálatot indított, amely több hónapig tartott és ennek eredményeként a BSI nem tudott olyan rendellenességet azonosítani, amely további vizsgálatot vagy egyéb intézkedéseket igényelne.

A Xiaomi szóvivője erre reagálva azt mondta: “A Xiaomi-t örömmel tölti el, hogy a Német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) által végzett vizsgálat tegnap közzétett eredményei megerősítik elkötelezettségünket az átlátható, felelősségteljes, valamint a személyes adatok védelmének és biztonságának tiszteletben tartása mellett. Ügyfeleink számára kiemelt fontosságú. Bebizonyosodott, hogy betartjuk az összes uniós és nemzeti adatvédelmi és biztonsági törvényt, valamint az eszközökre vonatkozó összes vonatkozó EU-szabványt. Üdvözöljük a felhasználókkal, szabályozókkal és más érdekelt felekkel, például a BSI-vel való eszmecserét. Elkötelezettek vagyunk a folyamatos fejlesztés és innováció mellett.”

A Xiaomi telefonok még mindig biztonságosak, mint eddig, főleg az európai MIUI-val felvértezett készülékek. Hisz azokban csak a Google kémkedik mindenki után, de mégsem a kínai kommunista kormány… 😆

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek