KezdőlapHírekNem fogod elhinni, hogy milyen kamerával tér vissza március 29-én a Xiaomi...

Nem fogod elhinni, hogy milyen kamerával tér vissza március 29-én a Xiaomi Mi Mix sorozat!

A Xiaomi a Mix sorozatát mindig a leginnovatívabb technológiával szerelte fel, előremutató és piacvezető megoldásai mindig ámulatba ejtett minket. Ez sem lesz másként most sem, mivel március 29-én, megint valami eszméletlen megoldással rukkolnak elő.
Folyékony kamera lencse! Igen igen, első olvasásra én is csak annyit kérdeztem: Hogy mi van??? De szerencsére a Xiaomi kis magyarázattal is szolgál az új technológiával kapcsolatban.

Maga a folyékony lencse nem új technológia, csak nem vagyok jártas az optikai megoldásokban, így én sem tudtam róla. Már több mint 7 éve jelen van az iparban, azóta fejlesztik és leginkább digitális fényképezőgépek, ipari felhasználásban van jelen, telefonokban eddig még soha nem szerepelt. Bár már a Samsung és a Huawei is szellőztette, hogy ilyen telefont akarnak csinálni, a Samsungnak soha nem sikerült, a Huawei pedig az idén megjelenő P50 sorozatban szeretné bemutatni.

A folyékony lencsék villamosítási eljárást alkalmaznak a kiváló autofókusz képességek elérése érdekében. Maga a lencse egy lezárt cella, amelynek belsejében víz és olaj található. Az elektromos nedvesítés folyamata, az olajcseppet gyorsan és pontosan formálja hatékony lencsévé. A folyamat folyamatos, visszafordítható és gyors mind a kis, mind a nagy fókuszlépéseknél.

A folyékony lencsék legfőbb előnyei azok rugalmassága, hogy egyszerre több különböző alkalmazási területen használhatók. A Xiaomi saját fejlesztésű folyékony lencséje lehetővé teszi a makró és a teleobjektumok egymás melletti élesítését. A lencse folyékony szerkezetét, egy motor segítségével pontosan szabályozhatja, egy folyékony gömb felület alakjára, hogy pontos és gyors fókuszt érhessen el. Ugyanakkor jellemzi a magas fényáteresztés, az ultra-alacsony diszperzió és az extrém környezetekkel szembeni ellenállás.

A jelenlegi technológia szerint, a telefon kamerák fókuszképességeinek végét járják, a leggyorsabb csúcskészülékek 350 milliszekundum alatt képesek ráfókuszálni valamire, ezzel ellentétben a folyékony lencsének erre elegendő pár milliszekundum!!! Szóval a Xiaomi ismét élen jár ebben is, mint az elmúlt években sok mindenben. Idén valószínűleg követi a Huawei is, majd Samsung és már gyáróriás is. Most nem viccelődnék az amerikai vállalattal, hogy ők mikor alkalmazzák… ja de! Majd 1-2 éven belül, hihetetlen innovációnak kikiáltva, 1.000.000 Ft feletti telcsiben!!! :mrgreen:

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek