KezdőlapHírekKülönválik a Meitu és a Xiaomi, vége az együttműködésnek

Különválik a Meitu és a Xiaomi, vége az együttműködésnek

Emlékeztek még a Xiaomi és a Meitu szipi-szupi telefonjaira? Ti sem? Akkor segítek, azok voltak a Xiaomi CC9 sorozata, ami a magyar fülnek kissé vicces Cici Wei mutatott be Kínában. Erről írtunk is még 2019 nyarán.
A CC9 sorozat nem maradt Kínában, a jól bevált átnevezési hullámban érkezett hozzánk, mint Xiaomi Mi A3/Pro, Mi 9 Lite, Mi Note 10/Pro. A telefon gyártását tavaly márciusban állították le és azóta semmi újdonság nem jött a két cég házasságából.

A hírt Meitu vezérigazgatója, Wu Xinhong árulta el éves konferenciáján, hogy a Meitu befejezte partnerségét a Xiaomival és visszavette védjegyeit, licenceit. Azt is kijelentette, hogy a Meitu többé nem fog részt venni a mobiltelefonok gyártásában és értékesítésében.

A két társaság közötti partnerségnek nemcsak telefonokat, hanem más Meitu márkájú termékeket kellett volna eredményeznie. A 2019-ben meghirdetett Xiaomi CC9 Meitu Custom Edition kivételével a két vállalat nem fejlesztett más eszközt.

Hát ennyi volt…

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img