KezdőlapHírekMIUI 13 idén már nem lesz, csak a belső tesztek indulnak

MIUI 13 idén már nem lesz, csak a belső tesztek indulnak

Bár eddig minden évben kaptunk új MIUI verziót, hol jobbat, hol rosszabbat. Lehetett szeretni és utálni, de mindenki megbékélt az új felülettel és funkciókkal hamar. Idén lesz talán az első év, amikor a tavalyi fő MIUI verzió nem frissül és nem jön a MIUI 13.
Újabb fülest kaptunk a kínai Digital Chat Station Weibo oldaláról, miszerint a MIUI 13 ebben az évben már nem lesz publikusan, még Kínában sem. Az oldal szerint a kínai heti béta tesztje még csak az év végén fog elkezdődni. Ez nekünk nem jó hír, hisz a hazánkban is használatos EEA rendszer a kínai után jóval később frissül. A zárt kínai béta után jön a publikus béta, majd a stabil, ez után kapja meg a globál és az EEA. Szóval a publikus kiadás után még 2-3 hónap, talán 2022 május.

Digital Chat Station

Az oldal szerint a MIUI 13 zárt béta verziója Android 11 és 12 alapon nyugszik. Ez azért van, mert az Android 12 alap még sok telefonnál csak teszt alatt van. Az Android 12 frissítési ütemtervét itt olvashatjátok. Szóval az új MIUI-val még MOST SEM jön új Android verzió, mint eddig az elmúlt 11 év alatt. De az új MIUI felülete nagyon sok újdonsággal fog kecsegtetni és persze a mostani MIUI 12.5 Enhanced lesz az alap teljesítménye.

MIUI 13

De azoknak jó hír lehet, akik a kínai vonalon vannak, vagy azoknak valamelyik custom verzióján, mint xiaomi.eu rom. Nekik valószínűleg ki fog szivárogni az új belső verzió, de akkor mi is ott leszünk és jövünk a friss hírekkel!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek