A Google Big Moments névre keresztelt újításának segítségével az internetezők gyorsabban és egyszerűbben juthatnának el a fontos, kiemelt hírekhez. 

A Twitter a 21. század egyik legnépszerűbb szociális hálózata, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen és egyszerűen lehet rajta tájékozódni a világban zajló eseményekről, legyen szó rablásról, terrortámadásról vagy épp természeti katasztrófáról. Ennek elsődleges oka, hogy az oldal működésében nagy szerepet játszanak a hashtagek (vagyis kulcsszavak), melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy érdeklődési körüknek megfelelő tartalmakat találjanak, továbbá kapcsolatban lépjenek más felhasználókkal, ahol képekkel és saját történeteikkel fűzhetik tovább az adott gondolatmenetet.

A The Information jelentése szerint a keresőóriás is elkezdett egy hasonló megoldásban gondolkodni, hogy a hírek gyorsabban és egyszerűbben el tudjanak eljutni az érintettekhez. A Google fejlesztése a Big Moments nevet kapta, és a lényege, hogy bizonyos híreket kiemelnének a többi közül, miközben a kereső is komoly szerephez jutna, hiszen egy-egy topik esetében ide irányítanák el a felhasználót. A portál értesülései szerint az új funkció mellett a cég komoly figyelmet szentelne a kiemelt hírek ellenőrzésének is.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a folyamatos frissülés pontosan milyen formában valósulna meg, továbbá arról sem tudni, hogy mely országokban, és mikor kívánja bevezetni az újdonságot a Google. A fejlesztés megvalósítása azonban kétségkívül nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a cég hírterjesztési üzletága már így is komoly támadásnak van kitéve.