KezdőlapHírekMegjelent a Xiaomi Watch Color 2

Megjelent a Xiaomi Watch Color 2

A Xiaomi a Civi telefonja mellett bemutatta a legújabb óráját a Xiaomi Watch Color 2-t.

 

Csapjunk is bele a lecsóba, mit is kell tudni az új óráról. A kijelző az eredetihez képest egy kicsit nagyobb lett; 1,39 helyett 1,43 inches az AMOLED panel. Az óra kerete fém, amely 3 különböző színű lehet. A testreszabhatóságot mi sem mutatja jobban, mint, hogy több, mint 200 féle óralap közül választhatunk, továbbá gyárilag 6 féle színű szíj kapható az órához: fekete, kék, fehér, zöld, citromsárga és narancssárga.

Az óra sajnos továbbra sem Wear OS-t futtat, hanem a Xiaomi saját szoftverét, viszont Kínában ez már támogat harmadik féltől származó alkalmazásokat is, mint a Baidu Mapset vagy a Migu Runt. Ez persze semmit sem számít az olyan európai állampolgároknak, mint én, akik szívesen használnának példul Google Pay-t, ugyanis NFC van a készülékben.

A Xiaomi Watch Color 2 akár 50 méterig is vízálló, tehát a tusoláson túl bátran lehet benne akár úszni is. 117 féle sportmódot támogat, ezek közül 19 megkapta a “professzionális” jelzőt is. Egy futás alkalmával nem muszáj telefont is vinni, ha velünk van az óra és tudni akarjuk, hogy merre jártunk, ugyanis rendelkezik kétsávos GPS vevővel.

Az elődhöz képest nem csak a kijelzőméret, hanem az akkumulátor is nőtt egy aprót, 420 helyett 470 mAh-sre. Ez átlagos használat mellett a gyártó ígérete alapján 12 napos üzemidőt tesz lehetővé, de ez akár a beépített takarékos üzemmód segítségével 24 nap is lehet. Folyamatos GPS követéssel 30 óra nyerhető ki belőle. Az átlagos használatba beletartozik a 24 órás pulzusszám-követés és a véroxigén-mérés is, továbbá az óra rendelkezik női egészségügyi funkciókkal is.

 

Mennyi az annyi?

Kínában előrendeléssel 900 yuanba (~43 ezer forint) kerül, az értékesítés csütörtökön kezdődik, a normál ára pedig 1000 yuan, tehát nagyjából 47 ezer forint lesz.

Jön-e Európába és itt mennyi lesz? Mindkettő jó kérdés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek