A Facebook hosszabb blogposztban számolt be arról, mely típusú bejegyzések azok, amelyeket a közösség biztonsági érdekében kevesebb felhasználóhoz juttatják el. 

A Facebook különféle algoritmusokkal éri el, hogy a tartalomfolyamba a felhasználók számára releváns tartalmak kerüljenek, ugyanakkor az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek abba is, hogy korlátozzák a hírfolyamban terjedő problémás vagy gyengébb minőségű bejegyzések terjedését. A közösségi oldal többször is hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja az ilyen típusú tartalmak terjedésének lassítását, néhány nappal ezelőtt pedig hivatalosan is definiálta, melyek azok az irányelvek, amelyek mentén az algoritmus hátrébb sorol bizonyos bejegyzéseket a hírfolyamban.

Az írás több tucat példát említ, többek között problémásnak minősülnek azok a bejegyzések, amelyek kattintásvadász módszerekkel igyekeznek bevonzani a felhasználókat, és azok a cikkek, amelyeknél nem egyértelmű a szerző kiléte. Hátrébb kerülnek továbbá az ismételt szabálysértést által közzétett tartalmak, és azok is, amelyek gyanús oldalakra vezető hivatkozást tartalmaznak.

A The Vergenek adott interjújában, Jason Hirsch, a Facebook egyik vezetője elmondta, hogy világossá kívánják tenni, melyek azok a bejegyzések, amelyek ugyan problémás tartalmakat jelenítenek meg, mégsem tartják szükségesnek, hogy eltávolításra kerüljenek a hírfolyamból. Hozzátette, hogy reményei szerint a vállalat idővel még több információval tud majd szolgálni az irányelvekkel kapcsolatban, beleértve például azt is, hogy milyen módszereket vetnek be az ilyen típusú tartalmak visszavágására.