Már nem először kerül szóba a Xiaomi második 5G képes telefonja, amit eddig a Mi Mix 3 5G utódjának, a Mi Mix 4-nek tudtunk be. De keringtek pletykák az Mi 9 sorozat 5G-s változatáról, ami mostanra talán igaz is lehet.
A TENAA oldalán a M1908F1XE kódnevű telefon már nem újdonság, mikor felkerült, írtunk is róla. Mára kikerült pár plusz információ a telefonról és persze a nézeti képek róla (lentebb). Az adatokból világosan kiderül, hogy nem Mix sorozat következő tagja és nem is Redmi, hanem az Mi 9-hez nagyon hasonló telefonról van szó. A mérete, akkumulátora árulkodó, ha a képekből nem jönne le, de ott van pluszban az 5G sáv.

Hát akkor el is dőlt, hogy Mi 9 egyik utódja lesz, már csak a nevét kellene kitalálni, ami ugyan csak pletykáknak hála Mi 9S lett. Bár a Mix-ből kiindulva lehetne akár Mi 9 5G is, de mivel a hardver más, SD855+ SoC, 4.000 mAh aksi, nagyobb ház miatt nem lehet csak simán “ötgézni”. Többnyire az “S” betűt használják évek óta ugyan azon sorozatban egy főverziót követő, hardverben nem sokkal másabb telefonra.

Az új Xiaomi telefonról szólnak még egyéb pletykák, miszerint a kamera modul, a megnövekedett ház méretéből kifolyólag OIS, vagyis optikai képstabilizátort kap, ezen felül a képernyő felbontása is hatalmasat ugrik 2K-ra, amit 90Hz-en futtatnak, a simább grafikai megjelenítés érdekében. A kamera felbontása nem meghatározható, de biztos nem ez lesz még a 108MP képérzékelővel felszerelt. A telefon megjelenése szeptemberre várható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ