Kezdőlap Hírek Kütyük és autók – a legfontosabb eszközök

Kütyük és autók – a legfontosabb eszközök

8712
autós xiaomi

A járműipar, a szórakoztatóelektronikai, a telekommunikációs és a háztartási gép szektor sosem volt olyan közel egymáshoz, mint 2021-ben. A repülők, vonatok és buszok mellett a gyártók természetesen az autókat sem felejtették el. Rengeteg olyan elektronikai készülék kapható, amely kényelmesebbé, szórakoztatóbbá és biztonságosabbá teszi az autózást. E berendezésekben a világ legnagyobb tech konglomerátumai közül jó néhányan meglátták a fantáziát, és intenzív fejlesztéseket folytatnak e vonalon is. Közéjük tartozik a Xiaomi is, hiszen az egyre hatalmasabbra növő kínai óriás kínálatában is megtalálható jó pár ilyen autós termék. Nézzünk egy-két konkrét fontosabb példát arra, hogy milyen kütyük közül választhatnak az autósok!

Kamerák

A fedélzeti kamerák vagy más néven dashcam-ek a legfontosabb autós kiegészítők közé tartoznak manapság. Ezekről a közelmúltban közöltünk már egy nagyobb lélegzetvételű anyagot, így most csak röviden azt emelnénk ki, hogy a választék már óriási, így mindenki található az ízléséhez, elvárásaihoz és lehetőségeihez passzoló terméket. Érdemes nagy felbontású (legalább Full HD), nagy fényérzékenységű, loop funkcióval megtámogatott terméket választani.

autós kamera

De a jobb modellekben, így például az Mi Dash Cam S1-ben már megtalálhatóak az extra szolgáltatások is, például a parkolási funkciót. Mindenkinek javasoljuk egy ilyen készülék beszerzését, mert baleset, kétes közlekedési szituáció esetén bizonyító erejű is lehet. Már vannak olyan kamerák is, amelyek telefonnal is összeköthetőek egy app révén és így akár mobilon is nézhető az élő kép, vagy újra megtekinthetőek a már rögzített anyagok.

Porszívó

Bárhogy vigyáz az ember, de az autók idővel koszosak lesznek, ám ezen egyszerűen lehet segíteni egy kompakt, autós porszívóval. Ezeknél a méret, a szívóerő, az akkumulátor, illetve a portartály kapacitása a legfontosabb tényező.

autós porszívó

A Xiaomi Mai70 például kifejezetten pici, befér a legkisebb helyre is, és a telepe akár fél órányi működésre elegendő eltárolását szavatolja. Az 5000 Pa szívóerő pedig nagyjából azt a teljesítményt hozza, amit a robotporszívók produkálnak.

Headset

Autóban tilos kézben fogott telefont használni a  KRESZ szerint, de természetesen nem jelenti ez azt, hogy ne lehetne hívásokat bonyolítani. Erre szolgálnak az olyan, kifejezetten telefonálásra szolgáló headsetek, mint a Xiaomi Basic. Érdemes olyan eszközt választani, ami Bluetooth támogatású, és vezeték nélküli kapcsolat megteremtését teszi lehetővé. Fontos a cserélhető fülgumi, és az sem árt, ha ebből több található meg az adott készülék dobozában. Szintén lényeges, hogy rendelkezzen a termék integrált kezelőpanellel, amelynek segítségével egyszerűen fogadhatóak vagy elutasíthatóak a beérkezett hívások, így nem kell a telefont babrálni. A tapasztalataink szerint egy jó headset aranyat érhet vezetés közben, nem is kerül sokba, szóval akár már pár ezer forintból lehet jó, használható masinához hozzájutni.

Töltés

És, ha már a telefonok kerültek szóba, akkor érdemes megemlíteni a töltőket, amelyek nagyon hasznosak lehetnek. Egyre több az úgynevezett Qi szabványt támogató, azaz vezeték nélküli töltést is támogató készülék, és a Xiaomi kínálatában is felbukkantak már jó ideje e modellek.

autós telefontartó

Ha valaki ilyen típusú termékben gondolkodik, akkor érdemes olyan készülék mellett letennie a garast, amely akár 20 wattos gyorstöltést is támogat, jár mellé kábel és szivargyújtó adapter is.

Légtisztító

A rossz minőségű levegő komoly veszélyt jelent az egészségünkre, és a sofőrök, valamint utasok közérzetére is rossz hatással van. De már vannak olyan megoldások, amelyek hatékonyan képesek orvosolni e problémát. Léteznek már ugyanis kifejezetten autókba szánt légtisztító berendezések is. Ezek kompakt, kevés helyet foglaló masinák, és ilyen például a Xiaomi 70mia Air Purifier is.

autós kihangosító

Érdemes olyan berendezést vásárolni, amely automatikusan vizsgálja a levegő minőséget, és magától kapcsol be, ha szükség van rá. Szintén fontos, hogy a készülék többféle üzemmódot kínáljon, így a felhasználók igényeiknek megfelelően működtethetik a készüléket. Az autós légtisztítók nincsenek szem előtt, halkak, nem zavaróak, olcsók, viszont igen-igen hasznosak.

Mobil kompresszor

E termékcsaláddal is foglalkoztunk már részletesen, és minden autósnak csak javasolni tudjuk, hogy szerezzen be egy ilyen ketyerét. Elfér egy zsebben vagy hátizsákban, akkumulátorról működtethető, és akár négy autó abroncs felfújására is képes. Mindez pedig elképesztően hasznossá teheti, amire csak akkor jön rá az ember, ha azzal szembesül, hogy valamiért leeresztett a jármű kereke.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS