Több felhasználót is kizárhat a Facebook, ha a felszólítás ellenére sem tesznek eleget a védelmi beállításoknak. 

Nem egyszer fordult már elő itthon is, hogy nagy, köztük több százezres követőtáborral rendelkező Facebook-fiókokat törtek fel hackerek, akik kizárták az oldal eredeti tulajdonosait, és a nevükben különféle bejegyzéseket tettek közzé az oldalon. Ezek elkerülése végett a Facebook új védelmi programot fejlesztett, amely az Egyesült Államokban indult és immár Magyarországon is elérhetővé vált. A Facebook Protect lényege, hogy a nagy követőtáborral rendelkező személyek – köztük politikusok, újságírók, influenszerek – biztonságban tudhassák a fiókjukat, és a hackerek ne élhessenek vissza a nevükkel.

Azok a személyek, akik érintettek az ügyben egy üzenetet kapnak a közösségi média üzemeltetőitől, amelyben a csatlakozás részleteiről tájékoztatják a felhasználót. A rendszer állítólag két fő, adatvédelmi problémát vizsgál: egyrészt, hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés, másrészt, hogy a jelszó erőssége megfelelő-e. Megkövetelik továbbá, hogy a felhasználó valódi nevével üzemeltesse az oldalt, melyet ellenőrizni is fognak.

A Facebook Protectbe bevont oldalaknak november 12-ig van lehetőségük csatlakozni a programhoz, amelyik ezt nem teszi meg, azt a Facebook ettől a naptól kedve kizárja az oldalról. A kitiltást csak azután oldják fel, ha az érintett eleget tett a védelmi funkció beállításainak.

A Facebook mellett a Google is a kétlépcsős azonosítás híve, nemrégiben a felhasználók védelme érdekében mindenki számára kötelezővé tette a kétlépcsős hitelesítés beállítását.