KezdőlapHírekKínában is elérhető lesz a Poco X2

Kínában is elérhető lesz a Poco X2

Januárban éledt újjá, majd függetlenítette magát a Xiaomi-tól a Poco brand. Az indiai márka február 4-én mutatta be első saját okostelefonját Poco X2 néven. Az X2 valójában a Redmi K30 4G változatának spin-offja, melyet kifejezetten a legnagyobb konkurens brand, a Realme ellen indítottak Indiában. Ma az is kiderült a Xiaomi – frissen kinevezett –  alelnökének (Chang Cheng) jóvoltából, hogy a Poco nem korlátozódik Indiára, Kínában is elérhető lesz.

C Manmohan, a Poco India ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Poco India és a Xiaomi közötti megoszlás nem befolyásolja a Poco jelenlegi filozófiáját, melyet a márka szlogenje foglal össze: „minden, amire szükséged van, semmi, amire nincs”.

Azt is mondta, hogy „a Poco saját termékcsaládot, saját értékesítési csapatot és saját marketingcsapatot fog indítani.” Jelenleg a Poco továbbra is kihasználja a Xiaomi által felépített ismertség előnyeit.

A brand kezdetben csak online értékesítésre törekszik, bár nyitott az offline üzletekre is. Ezt az idő és a trendek fogják elönteni. Manmohan kijelentette, hogy a Poco a jövőben nem értékesíti termékeit a Xiaomi kizárólagos Mi Home üzletein keresztül. Azaz (ahogy azt a mi.com-on láthatjuk is) teljesen külön tervezi a márkaépítést és az értékesítést. Nem lesz polcokon a Mi Home és Mi Store üzletekben a Poco, csak egyéni megállapodással (szerződéssel). Leginkább független webshopokban (Flipkart, Gerbest…) találkozhatunk majd a Poco X2-vel is.

C Manmohan azt is megerősítette, hogy a POCO folytatja filozófiáját a jó ár-érték arányú termékeivel. Mindezt úgy, hogy nem látják előre az idei piaci trendeket, az árazást, és a jövőbeni modelleket. Ezenkívül nem cáfolta teljesen azokat a híreket, amelyek arról számoltak be, hogy jelenleg is több Poco telefont fejlesztenek, így további modellek bemutatása várható a közeljövőben.

Február 4-én az is kiderült, hogy a  Poco az X2 bemutatásával befejezték az F1 modell gyártását.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek